Gemeente Wassenaar

Veelgestelde vragen
Politiek Platform

Persbericht Stichting Vrienden Marinevliegkamp Valkenburg 24-01-2003

Verkiezingsuitslag voorlopig positief voor vliegkamp

VALKENBURG Het bestuur van de Stichting Vrienden Marinevliegkamp Valkenburg (SVMV) beschouwt de verkiezingsuitslag in eerste instantie als positief voor het Marinevliegkamp Valkenburg. De partijen die zich hebben uitgesproken tegen sluiting van het vliegkamp hebben gezamenlijk een ruime meerderheid in de nieuwe Tweede Kamer: CDA, LPF, VVD, CU en SGP bezetten straks samen 85 zetels.

De partijen die het vliegkamp graag zouden sluiten ten gunste van een nieuwe Leidse woonwijk zijn dan met 65 zetels in de minderheid. Zelfs wanneer de LPF, wiens standpunt met betrekking tot het vliegkamp niet helemaal duidelijk is, van mening zou veranderen blijft een meerderheid in de Tweede Kamer (77 zetels) vóór handhaving van het marinevliegkamp.

Het is nu echter voor de Stichting Vrienden Marinevliegkamp Valkenburg (SVMV) niet het moment om rustig achterover te gaan leunen. Een regeringscoalitie CDA/PvdA is niet ondenkbaar en wanneer er compromissen gesloten moeten worden om een voor beide partijen acceptabel regeerakkoord te bereiken, is het niet uitgesloten dat het vliegkamp als wisselgeld gebruikt gaat worden. De SVMV ziet het dan ook als haar taak om erop toe te zien dat de partijen die het in de verkiezingscampagne goed voor hadden met het vliegkamp, zich aan hun standpunt houden.

De SVMV zal de komende tijd de vinger aan de pols houden. Zowel met betrekking tot de komende kabinetsformatie als tot de Provinciale Staten verkiezingen op 11 maart 2003.