Gemeente Den Haag

2003-01-23: Haagse school De Vijver heeft nationale scholenbouwprijs gewonnen

---

De openbare Haagse basisschool De Vijver in Wateringse Veld heeft de scholenbouwprijs 2002 gewonnen. De Vijver was samen met vier andere basisscholen voor deze prijs genomineerd. Voor deze nationale scholenbouwprijs waren enkele honderden scholen aangemeld. De prijs is vanmiddag uitgereikt door demissionair minister Maria van der Hoeven tijdens het symposium De betekenis van het onderwijsgebouw in Utrecht.

De openbare Daltonschool De Vijver heeft de prijs ontvangen in de categorie van de basisscholen. De andere twee prijzen die zijn uitgereikt zijn voor het voortgezet onderwijs en voor een school die gerenoveerd/uitgebreid is. De jury stond onder voorzitterschap van Victor Deconinck. De prijs bestaat uit een bedrag van 12.500,- euro en een oorkonde. De prijs is in ontvangst genomen door de directeur van De Vijverschool, John de Jong, Ton Van de Peet van de afdeling Openbaar Onderwijs van de gemeente en Marlies Rohmer van het architectenbureau.

Scholen spelen een steeds belangrijkere rol in de stad. Niet alleen vanwege de onderwijskundige functie, maar ook vanwege hun maatschappelijke en stedenbouwkundige functie. Dit geldt ook voor de Haagse school. De jury was bijzonder enthousiast over de school. In het juryrapport omschrijven ze De Vijver als een stoere school, die leerlingen zowel binnen als buiten de muren een uitdagend leefklimaat biedt. Ook was de jury gecharmeerd door de wijze waarop is geanticipeerd op toekomstig gebruik van het gebouw. Op dit moment is al een dagverblijf voor meervoudig gehandicapte kinderen (De Compaan) in het gebouw ondergebracht. De school is gebouwd in opdracht van de gemeente Den Haag door Architectenbureau Marlies Rohmer BV.

De Haagse onderwijswethouder, Pierre Heijnen is trots op het feit dat Den Haag nu weer een prijs voor een schoolgebouw heeft gewonnen. Heijnen: "Deze prijs is een erkenning van de inzet van Den Haag om te investeren in fantastische schoolgebouwen. Daarnaast vormt het een stimulans voor iedereen in het Haags onderwijs die aan de kwaliteit van dat onderwijs werkt".
Het is de vijfde keer dat Den Haag deze prijs wint. Ongeveer eenderde van de prijzen, die tweejaarlijks uitgereikt worden, is sinds de instelling van de prijs in 1992 naar Haagse scholen gegaan

last update: 24-1-2003 9:11:25 ;pag.: 18286; auteur: 616;cat.: