Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 24-01-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51 40 19 52

Overleden
ALMERE Een 40-jarige man uit Almere is vrijdagochtend in het AMC overleden. Vermoelijk reed hij donderdagavond noordoostwaarts op de Hogering/Buitenring, werd onwel, verloor ter hoogte van de afslag Tussenring de controle over zijn voertuig en kwam tegen een verkeerslicht terecht. Per ambulance werd de automobilist naar het AMC gebracht. Vermoed wordt dat het slachtoffer een herseninfarct heeft gehad.

Poging overval
ALMERE Een nog onbekende man heeft een videotheek op het C. van Eesterenplein donderdagavond rond 18:00 uur geprobeerd te overvallen. Volgens de aangifte bedreigde de verdachte de medewerker met iets dat op een vuurwapen leek, maar de winkelbediende werkte niet mee. De onbekende man verliet het pand en ging linksaf. De politie is op zoek naar getuigen, met name naar iemand die rond die tijd zijn of haar hond uitliet. Getuigen kunnen zich melden bij de recherche van Almere Buiten (0900-8844).

Aanrijding
BIDDINGHUIZEN Een 35-jarige automobilist uit Swifterbant is donderdagavond per ambulance met breuken naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle gebracht. Na een melding van een aanrijding, ging de politie ter plaatse op de Swifterweg en trof daar een auto tegen een boom. De bestuurder, de 35-jarige inwoner van Swifterbant, is uit het voertuig gehaald en overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer verleende assistentie. De politie zette de weg bij de Wisentweg en de Lisdoddeweg tijdelijk af. De ongevallendienst van de politie was ook ter plaatse. Oorzaak van de aanrijding is nog niet bekend.

Aanhoudingen na ruzie
EMMELOORD Twee mannen uit Emmeloord (25 en 18 jaar) zijn donderdagmiddag aangehouden in verband met een ruzie in de buurt van het busstation. Na een melding hiervan, ging de politie ter plaatse en trof daar een grote groep mensen aan. Volgens getuigen hadden een automobilist (de 25-jarige) en een voetganger (de 18 jarige) ruzie gekregen waarbij over en weer klappen gevallen zijn en waarbij de 18-jarige een fiets op de auto van de 25-jarige gegooid heeft. De automobilist meldde zichzelf bij het politiebureau en de voetganger is door de politie op de Saturnusstraat in de kraag gevat. Beiden zijn op het politiebureau nader verhoord en daarna heengezonden. Vermoedelijk ging het om een verkeersonenigheid. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Aanhouding voor alcohol
LELYSTAD Een 48-jarige automobilist uit Lelystad is donderdagnacht aangehouden op de Tjalk voor het rijden onder invloed en voor het rijden zonder rijbewijs. De man had een promillage van 2,69. Hij bleek ook een ongeldig verklaard rijbewijs te hebben wegens het eerder rijden onder invloed van alcohol. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij is met een rijverbod van 15 uur heengezonden.

Aanhouding voor diefstal
ZEEWOLDE Een 37-jarige man uit Almere moest donderdagmiddag 130 euro neertellen, omdat hij verdacht wordt van het stelen van hout. Na een melding dat een boswachter op de Rassenbeekweg de man in de kraag gevat had, ging de politie ter plaatse. De politie nam de verdachte over en deze is op het bureau nader verhoord. De 37-jarige had houtstammen in zijn vrachtwagen ingeladen. Met de bovenvermelde boete is hij heengezonden.

Brandstichting
SWIFTERBANT Op de Tulpstraat stond donderdagavond een vuilniscontainer in de brand. Een oplettende omstander had al geprobeerd de brandende container die achter een schuur stond, te blussen. De brandweer doofde de brand. De gemeente is in kennis gesteld voor het opruimen. De politie onderzoekt de oorzaak en sluit brandstichting niet uit.