Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 24-01-2003
1e persbericht van vrijdag 24 januari 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Man vernielt ruit
Op de Dr. Cuyperslaan is donderdag om 21.05 uur een 40-jarige man zonder woonplaats aangehouden. Hij had de ruit van een kantoorgebouw ingeslagen. De man zocht een slaapplaats. Nadat op het bureau proces-verbaal was opgemaakt kon hij verder op zoek.

Eindhoven: Verdachte auto-inbraken aangehouden
Een 37-jarige man uit Best is vrijdag om 1.30 uur op de Kruisstraat aangehouden. De politie kreeg een melding dat werd ingebroken in een auto op de Weteringstraat. De dader zou rijden op een rode scooter. Even later zag een politiepatrouille een man op een rode scooter rijden. De man probeerde te ontkomen en reed de Van Kinsbergenstraat in. Daar ging hij onderuit. Onder de buddyseat lagen een autoradio en cds, vermoedelijk van diefstal afkomstig. Ook de scooter is mogelijk gestolen. De man had gedronken en blies 1,6 promille. Zijn rijbewijs was al eerder ingenomen. De man is de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Eindhoven: Man na mishandeling aangehouden
Vrijdag om 2.50 uur is in een horecagelegenheid aan het Stratumseind een 29-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man zou in deze zaak twee Eindhovenaren van 19 jaar oud met een kapot glas hebben geslagen. Een slachtoffer had een wond bij het oor en de ander op de hand. Zij werden in het ziekenhuis behandeld. De verdachte is de cel ingegaan.

Eindhoven: Auto-inbreker aangehouden
Op de Stationsweg is vrijdag om 4.30 uur een 25-jarige Eindhovenaar aangehouden. Een getuige had gezien dat de man inbrak in een geparkeerde auto op de Stationsweg. De man had enkele cds en inbrekersgereedschap bij zich. Van een auto was een ruit vernield en bij een andere was geprobeerd in te breken. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Onder invloed
Een 22-jarige Eindhovense automobilist is vrijdag om 5.05 uur op de Leeuwenstraat aangehouden omdat hij gedronken had. De man blies ruim
1,3 promille. Zijn rijbewijs moest hij inleveren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Autodiefstallen
In de nacht van donderdag op vrijdag zijn in Eindhoven twee autos gestolen. Vanaf de Versantvoortstraat werd een grijze Subaru Justy met het kenteken 26-DG-GD gestolen. Vanaf de Elzentlaan verdween een beige Volvo V70 met het kenteken XR-TP-15.

Son: Hennepkwekerij bij brand ontdekt
Bij een brand in een schuur achter een woning aan de Nieuwstraat is vrijdag even na middernacht een hennepkwekerij ontdekt. De bewoner van de woning, een 38-jarige man en zijn even oude Eindhovense vriendin zijn aangehouden. Zij zijn voor verder onderzoek de cel ingegaan. Het is niet bekend hoeveel planten er in de kwekerij stonden.

Milheeze: Aanhouding na verkeersruzie
Op de Schutsboomsestraat is vrijdag om 0.05 uur een 51-jarige man uit Deurne aangehouden. De man had op de weg tussen Bakel en Milheeze een onenigheid gehad met een 52-jarige automobilist uit Milheeze. Op de Schutboomseweg stopten beide autos. Toen de man uit Milheeze uitstapte reed de man uit Deurne tegen zijn benen. De man kwam klem te zitten tussen de twee autos. Van de man uit Deurne is een bloedproef genomen. Zijn rijbewijs is ingenomen. Hij is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Bergeyk: Onder invloed
In de Broekstraat is vrijdagmorgen rond 1.50 uur een 46-jarige man uit Bergeyk aangehouden. De man reed onder invloed van alcohol met zijn auto. Tijdens een ademtest blies de hij 0,6 promille hetgeen hem een boete van 190 euro opleverde.

Luyksgestel: Onder invloed
Op de Weegbree is vrijdagmorgen rond 3.20 uur een 50-jarige man uit Luyksgestel aangehouden die onder invloed van alcohol met zijn auto reed. De man weigerde mee te werken aan de ademtest. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Waalre: Overval
Donderdag rond 20.45 uur is op de Hortensialaan een eetgelegenheid overvallen. Er kwamen twee gemaskerde mannen de zaak binnen. Zij bedreigden de twee personeelsleden en de drie bezoekers met een vuistvuurwapen en eisten geld. Zij gingen er vandoor met een paar honderd euro. De politie zoekt getuigen van deze overval. Zij kunnen bellen met de politie Valkenswaard-Waalre, 0900-8844.

Waalre: Onder invloed

- Op de Valkenswaardseweg is vrijdag om 1.20 uur een 37-jarige man uit Berlicum aangehouden. De man reed onder invloed van alcohol met zijn auto. Hij blies tijdens een ademtest 1,4 promille. Het rijbewijs van de man is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


- Op de Valkenswaardseweg is vrijdag om 2.20 uur een 57-jarige Eindhovenaar aangehouden die onder invloed van alcohol achter het stuur van zijn auto zat. De man blies tijdens de ademtest ruim 1,5 promille. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Laptop gestolen
Een inbreker heeft donderdagavond tussen 18.00 en 20.00 uur in een woning aan Het Struweel in Veldhoven een laptopcomputer gestolen. Hij kwam binnen via een raam dat niet gesloten was. De computer had een waarde van bijna 3000 euro.

Veldhoven: Doorrijder onder invloed
Op Den Dries is donderdag om 23.05 uur een 24-jarige Veldhovenaar aangehouden. De man had op de Ceciliastraat met zijn auto een geparkeerde auto geraakt en was doorgereden. Het kenteken was opgenomen en de man werd aangehouden. Hij blies bijna 1 promille. Het rijbewijs is ingenomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Veldhoven: Boete voor rijden onder invloed
Op de Broekweg is vrijdag om 4.40 uur een 46-jarige Veldhovense automobilist betrapt op het rijden onder invloed. Zijn promillage was ruim 0,55. Hij kreeg een boete van 190,=.