Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-01-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 10.30 uur

Aanhouding voor belediging ambtenaar in functie

MIJDRECHT Donderdagavond omstreeks 18.15 uur hielden agenten bij een fietsverlichtingscontrole op de Kogger een 24-jarige man uit Mijdrecht aan voor belediging.

De man werd staande gehouden voor het niet in werking hebben van voor- en achterverlichting van zijn fiets. Hierop begon de man beledigende taal uit te slaan, waarna hij werd aangehouden voor het beledigen van een ambtenaar in functie. De man verzette zich, waardoor hij geboeid moest worden. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar hij een bekeuring kreeg voor het rijden zonder verlichting en voor belediging.

Rijden onder invloed

MONTFOORT - In de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks 03.00 uur hielden agenten aan de Willeskop een 41-jarige man uit Oudewater aan wegens het rijden onder invloed.

De man moest in het pijpje blazen en werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hieruit bleek dat hij 275 ugl (0,65 promille) alcohol in zijn lichaam had. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Hoge snelheid en rijden onder invloed

HARMELEN - Op de Rijksweg A12 werd donderdagavond omstreeks 22.30 uur een 49-jarige man uit Hengelo (O) aangehouden wegens het rijden onder invloed.

De man werd aangehouden, omdat hij reed met een hoge snelheid. Toen de agenten hem ook nog even lieten blazen, bleek dat hij ook teveel had gedronken. De man werd meegenomen naar het politiebureau, waar hij op de ademanalyse 590 ugl (1,40 promille) blies. Het rijbewijs werd ingevorderd en tevens ontving de man een proces-verbaal.