Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam



Buurtgerichte Aanpak

Als sinds 1995 werkt het stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer samen met bewoners, politie, woningbouwverenigingen en welzijnsinstellingen om de kwaliteit van de leefomgeving in de woonbuurten te verbeteren en te bewerkstelligen dat bewoners op een prettige en veilige manier met elkaar kunnen leven. Ook wil het bestuur van bewoners zelf horen wat er leeft en speelt in de buurt.
De Buurtgerichte Aanpak
Het stadsdeel is opgedeeld in 10 buurten. Iedere buurt heeft een eigen buurtonderhoudsploeg en een buurtregisseur (politie). Vanuit het stadsdeel is een aantal buurtcoördinatoren aan de 10 buurten verbonden.
Adressen en spreekuren Steunpunten voor Leefbaarheid & Veiligheid
De buurtconciërge en de buurtregisseur houden spreekuur vanuit het Steunpunt voor Leefbaarheid & Veiligheid. Er vinden tevens spreekuren met vertegenwoordigers van woningbouwverenigingen plaats. Voor een actueel overzicht van deze spreekuren kunt u kijken op de Stadsdeelpagina in de Westerpost.
De Steunpunten voor Leefbaarheid & Veiligheid Een Steunpunt Leefbaarheid en Veiligheid (SLV) is samenwerkingsverband van politie, woningbouwcorporaties, bewoners en stadsdeel waar u als buurtbewoner individueel of met elkaar terecht kunt voor informatie en problemen op het gebied van leefbaarheid en veiligheid terechtkunnen.

Besteding Buurtbudgetten voor 2003 rond
In de maanden november, december en januari zijn in de buurten in het stadsdeel buurtoverleggen gehouden om te stemmen over het buurtbudget. Dit budget word jaarlijks door het stadsdeel beschikbaar gesteld voor voorstellen van bewoners ter verbetering van de leefbaarheid en veiligheid.