Politie Midden- en West Brabant

Politie-onderzoek naar afpersing homoseksuelen vordert

District Bergen op Zoom, vrijdag 23 januari 2003

Politie-onderzoek naar afpersing homoseksuelen vordert

Bergen op Zoom: Het onderzoek dat de districtsrecherche van de politie in Bergen op Zoom heeft ingesteld naar de afpersing en bedreiging van diverse homoseksuelen, vordert. De twee verdachten, die in het kader van het onderzoek zijn aangehouden, zitten inmiddels in gevangenhouding en hebben toegegeven meerdere slachtoffers te hebben gemaakt. De verdachten zijn beide afkomstig uit Bergen op Zoom en zijn respectievelijk 18 en 20 jaar oud.

De mannen zijn vooral actief geweest op een lokatie aan de Mastendreef in Bergen op Zoom. Ze hebben toegegeven in ieder geval sinds de zomer van 2002 met z`n tweeën meerdere malen homoseksuele mannen te hebben benaderd en hen te hebben bedreigd en afgeperst. Sommige slachtoffers werden daarnaast mishandeld.

De politie merkt in haar onderzoek dat de slachtoffers terughoudend reageren en niet in alle gevallen aangifte doen, bijvoorbeeld omdat hun seksuele geaardheid in de privé-omgeving niet bekend is. De politie onderneemt op dit moment pogingen achter de identiteit van de nog onbekende slachtoffers te komen om in het kader van het onderzoek een volledig beeld te kunnen krijgen van de omvang van de daden van de mannen.
Zij wil daarom graag in kontakt komen met personen die omtrent het bovenstaande iets kunnen verklaren danwel hier zelf slachtoffer van zijn geweest.

Bron: Nicolette Bovenhorst