Politie Hollands Midden

Datum: 24 januari 2003



Aanhouding na diefstal uit auto Noordwijkerhout
De politie heeft op dinsdag 21 januari een 21-jarige man uit Buitenkaag aangehouden op verdenking van diefstal uit een auto. De politie kwam de verdachte op het spoor tijdens een controle op het parkeerterrein aan de Zeestraat op zaterdagavond 18 januari. Agenten zagen tijdens de controle in de auto een jas en een tas liggen. Korte tijd later werd aangifte gedaan van diefstal uit een auto die op de Zeestraat geparkeerd stond. Uit de auto zouden een tas en een jas zijn weggehaald. Agenten herkenden de goederen die zij in de gecontroleerde auto hadden aangetroffen. De politie heeft in deze zaak ook proces verbaal opgemaakt tegen de aangeefster van de diefstal vanwege het doen van gedeeltelijk valse aangifte. Bij de diefstal zou ook een ruit van haar auto vernield zijn. De aangeefster bekende later samen met een vriendin de ruit te hebben vernield. Bij het horen van de vriendin kwam de zelf aangebrachte vernieling naar voren.

Vier aanhoudingen Lisse
Op de Ir.Tjalmaweg in Oegstgeest hield de politie iets na 12:00 uur twee mannen; 32 en 30 jaar, en twee vrouwen, 27 en 34 jaar, aan. Alle vier woonachtig in Amsterdam. De vier worden verdacht van diefstal. Het viertal bezocht donderdag 23 januari rond het middaguur een radiowinkel aan de Kanaalstraat in Lisse. Door informatie te vragen werd het personeel afgeleid. Na hun bezoek viel meteen op dat er een tv-scherm weg was. Doordat een personeelslid ze narende kon hij bij de melding aan de politie kleur en kenteken van de auto doorgeven. Bij Katwijk zagen agenten de betreffende auto rijden. Met hulp van een tweede politieauto werd de auto met het viertal tot stoppen gebracht. Op de achterbank zat één van de vrouwen met het tv-scherm op schoot. Alle vier de personen zijn na hun aanhouding ingesloten.

Aanhoudingen Nieuwkoop
De politie heeft vorige week twee Nieuwkopers van 16 en 18 jaar aangehouden op verdenking van brandstichting van een slooppand in Nieuwkoop. De twee zouden in de nacht van woensdag 1 januari brand hebben gesticht aan de voormalige snackbar 'Trudy' aan de Noordenseweg. De ter plaatse gekomen brandweer kon niet voorkomen dat het pand volledig uitbrandde.

Babbeltruc Alphen aan den Rijn
De politie waarschuwt voor een onbekende man die aan de deur probeert de pinpas en pincode van bewoners te ontfutselen. De ongeveer 40-jarige, goed geklede, man doet zich voor als medewerker van een bank. De politie adviseert om niet in te gaan op het gesprek en wijst erop dat dit zeker niet de werkwijze is van banken. Er zijn van deze praktijken twee meldingen binnengekomen bij de politie.

Woningen in de brand Alphen aan den Rijn
Op vrijdag 24 januari omstreeks 00.45 uur heeft uitslaande brand in een hoekwoning aan de Elzekrulzoom gewoed. De ter plaatse gekomen brandweer kon niet meer voorkomen dat de brand oversloeg naar de naastgelegen woning. Door de bluswerkzaamheden heeft een aantal woning rook- en waterschade opgelopen. De hoekwoning is volledig uitgebrand. De bewoners van de hoekwoning konden tijdig de woning verlaten. De bewoonster werd overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis nadat zij rookingeademd had. Vermoedelijk heeft de brand een technische oorzaak. De technische recherche van de politie stelt een onderzoek in.

Onder invloed Waddinxveen
Op de Bredeweg in Waddinxveen hield de politie donderdagochtend 23 januari een 53-jarige man uit Den Haag aan. De man zou kort daarvoor op de A12 een lekke band gehad hebben waardoor hij tegen de vangrail was gebotst. Met een ademtester constateerde de politie dat de Hagenaar zwaar onder invloed was; 1235 ug/l (meer dan 2,0 promille). Het rijbewijs van de man is ingenomen.

Grote alcoholcontrole
In de avond van donderdag 23 januari en de nacht van vrijdag 24 januari werd er in de regio een alcoholcontrole gehouden.
In Noordwijk werd tussen 20.30 uur en 03.00 uur gecontroleerd op onder andere de Van de Mortelstraat, de Beeklaan, de Van Panhuystraat, de Van Berckelweg. In totaal werden er 303 bestuurders gecontroleerd die op straat een blaastest moesten ondergaan.
7 bestuurders werden aangehouden en moesten op het bureau een ademtest afleggen en kregen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed.
De resultaten van de ademtest lag tussen de 280 en de 435 ugl.
In Oegstgeest werd er gecontroleerd op de Geverstraat, in Katwijk op de Noordwijkerweg en de Provincialeweg. Er werd gecontroleerd van 22.30 tot 04.00 uur. Bij 300 bestuurders werd een blaastest afgenomen. 8 bestuurders moesten op het bureau een ademtest afleggen.
In het gebied Gouwe Ijssel werd van 19.00 tot ongeveer 01.30 uur gecontroleerd. De lokaties waren In Reeuwijk bij de rotonde d'Oudetol, in Gouda op de Goverwellesingel, de Joubertstraat en de Karnemelksloot. In Waddinxveen bij de Henegouwerweg en in Bodegraven op de Broekveldselaan. Er werden 8 aanhoudingen verricht. 3 bestuurders bliezen tussen 235 en 350 ug/l. Zij kregen een transactie. 3 anderen bliezen tussen de 350 en 570 ug/l en 2 boven de 571 ug/l. Deze laatste vijf kregen een proces verbaal. Van de laatste twee werd ook het rijbewijs ingevorderd.
In het gebied Rijn- en Veenstreek werd van 19.00 tot 03.00 uur gecontroleerd. In Alphen aan den Rijn was dat op de Prins Bernhardlaan, de Eisenhouwerlaan en de Willem de Zwijgerlaan. In Aarlanderveen op de Nieuwkoopseweg. In Hazerswoude-Dorp op de Gemeneweg en in Leiderdorp op de Persant Snoepweg. Er werden in totaal 890 blaastesten afgenomen. Zes bestuurders kregen een transactie aangeboden. Zij bliezen tussen de 235 en de 350 ug/l.
In Leiden werd er gecontroleerd op de Lammenschansweg, Lammermarkt, Doctor Lelylaan en de Haagweg en in Voorschoten op de Leidseweg. Het aantal gecontroleerde voertuigen was 184. Er werden 10 aanhoudingen verricht. Twee personen bliezen onder de limiet (220 ug/l). Van 1 bestuurder werd een bloedproef afgenomen. Het resultaat daarvan is nog niet bekend. Van 1 bestuurder die 575 ug/l blies werd het rijbewijs ingevorderd.
De limiet is 220 ug/l. De bestuurders zijn met een rijverbod weer heengezonden.





Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette