* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland. * District Noordwest Veluwe

24 jan. 2003 P E R S B E R I C H T E N

POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

24 januari 2003

Ermelo- verkeersongeval met letsel
Een 44 jarige man uit Lekkerkerk is op 23 januari ernstig gewond geraakt nadat hij met zijn auto op de afrit Strand Horst van de A28 uit de bocht was gevlogen. Oorzaak was vermoedelijk drankgebruik en een te hoge snelheid. De bestuurder kwam vanuit de richting Zwolle en had de afrit met behoorlijk hoge snelheid genomen en reed daardoor in de bocht rechtdoor. Vervolgens kwam hij tot stilstand tegen een dikke boom. De bestuurder zat geheel bekneld in de auto en is door de brandweer van Harderwijk bevrijd. Ten tijde van de hulpverlening werd de afrit geheel afgesloten. De bestuur is met ernstig letsel aan zijn linker been overgebracht naar het Sofiaziekenhuis in Zwolle. Daar bleek dat zijn been op drie plaatsen gebroken was en dat zijn heup was gebroken. De auto werd afgesleept. Omdat de bestuurder verklaarde alcohol genuttigd te hebben is er een bloedproef afgenomen. Uitslag over enkele dagen bekend.

Harderwijk-winkeldiefstal
Een 60- jarige man uit Harderwijk werd op 23 januari betrapt op winkeldiefstal in een winkel aan de Deventerweg. De man had een nummermelder t.w.v. 17.99 euro in zijn zak gestoken en probeerde de winkel te verlaten zonder deze af te rekenen. Bij het verlaten van de winkel ging het alarm af. De man is overgedragen aan de politie die hem meenam naar het politiebureau en hem een boete oplegde.

Harderwijk- winkeldiefstal
Een 19jarige vrouw uit Harderwijk werd op 23 januari betrapt op diefstal in een winkel aan de Vuldersbrink. Nadat zij een paar laarzen bij de kassa had afgerekend ging bij het verlaten van de winkel het alarm toch af. Bleek dat zij nog een paar schoenen onder haar jas had gestopt en niet had afgerekend. De vrouw is overgedragen aan de politie die haar meenam naar het politiebureau en haar aanmeldde bij Link, het preventieteam van de Noordwest Veluwe, waarna voor haar de meest passende maatregel wordt opgelegd.

Vaassen/Wapenveld boete voor nrijden met bevroren ruiten In de nacht van 23 op 24 januari zijn er twee bestuurders, één in Vaassen en één in Wapenveld, bekeurd voor het niet ijsvrij maken van hun ruiten. Beide bestuurders hadden absoluut geen zicht. Ze kregen een boete van 121 euro opgelegd.

Vaassen-mishandeling
Een 55-jarige controleur van het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij (afdeling plantenziektenkundige dienst) deed aangifte van mishandeling. Op 23 januari kwam hij bij een bedrijf in Vaassen voor een onaangekondigde controle. Toen de 55 jarige eigenaar van het bedrijf hem zag, kreeg hij geen gelegenheid om zijn bezoek uit te leggen en werd nadat hij een klap kreeg van het terrein gestuurd. De politie werd ingeschakeld waarna onder protest van de eigenaar de controle alsnog uitgevoerd kon worden. Hierbij bleek dat er bepaalde zaken niet goed voor elkaar waren. De eigenaar is vervolgens over de mishandeling verhoord. Procesverbaal terzake mishandeling en belemmering van een ambtenaar in functie wordt opgemaakt.

Heerdediefstal uit auto
Een 28 jarige vrouw uit Onstwedde deed op 23 januari aangifte van diefstal uit haar personenauto welke zij op 23 januari 's avonds geparkeerd had aan de Eperweg. Bij terugkomst bleek dat de ruit van het rechter portier was ingeslagen. Vanuit de auto waren een mobiele telefoon, een elektronische agenda en een handtas weggenomen.

Elburg omzeilen rood licht wordt fietser (69) fataal Een 69 jarige man uit Doornspijk dacht donderdagochtend (23/1) slim te zijn, toen hij voor het rode verkeerslicht bij de kruising Zuiderzeestraatweg/Klokbekerweg in Elburg moest wachten. Omdat rechtsafslaande fietser bij rood licht door mogen rijden, sloeg de fietser rechtsaf, maar stak direct daarna weer de rijbaan van de Klokbekerweg over om rechtdoor de Zuiderzeestraatweg richting Doornspijk te volgen. Een 32- jarige man uit Elburg reed met zijn personenauto over de Zuiderzeestraatweg en had bij de verkeerslichten groen licht om rechtsaf te slaan. Bij het afslaan schepte hij de overstekende fietser. De automobilist probeerde de man nog tevergeefs te ontwijken. De fietser raakte gewond aan zijn hoofd. De fiets was beschadigd en de voorruit van de auto was kapot. De politie meende dat alleen jongeren deze vrijheid van waarden en normen nam, maar deze aanrijding geeft een ander beeld.

Wezep Met valse papieren aan het werk
De politie in Wezep heeft donderdag een 19 jarige man uit Meppel aangehouden die via een uitzendbureau in een bedrijf aan het werk was. De man had zich onder valse papieren bij het bureau laten inschrijven. Hij bleek in Drente een asielaanvraag te hebben gedaan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

't Loo - drankrijder
Een 19 jarige automobilist uit 't Loo bleek afgelopen nacht onder invloed van drank. Hij blies 0,7 prom. Hij kreeg een boete van 190 euro

't Harde - ernstige vernielingen bij NSstation
Afgelopen nacht (vrijdag) zijn nabij het NS-station in 't Harde ernstige vernielingen gepleegd. Een 15-tal fietsen zijn vermoedelijk uit de stalling gehaald en lagen her en der in de omgeving verspreid en beschadigd. Met stenen van de spoorbaan werden de ruiten van de wachthokjes ingegooid.Van een geparkeerde auto werden twee ruiten en de spiegel vernield. De politie wacht op de aangiften van de benadeelden om de schade te kunnen inventariseren.

't Harde Boete voor afval verbranden
Een 40 jarige man uit 't Harde is donderdag bekeurd omdat hij bij zijn woning bouwafval waaronder PVC-pijpen verbrandde.

Nadere informatie:
Politievoorlichter Bert Top
038-37 5 10 50
b.g.g. 0900-8844