Politie Twente


Persberichten Politie Twente van vrijdag 24 januari 2002


Zuid-Twente:

Rijden onder invloed
03-010227
Enschede, HJ ter Kuilestraat / Rembrandtlaan
Donderdag 23 januari, omstreeks 22.30 uur
Het rijgedrag van een 22 jr. automobilist uit Enschede, viel surveillerende politiemensen op. Er werd gezien dat hij een aantal auto's inhaalde via het voorsorteervak op de andere weghelft, hetgeen bovendien met hoge snelheid gebeurde. Na een korte achtervolging kon hij op de Rembrandtlaan aan de kant worden gezet. Hier bleek bovendien alcoholgebruik. Hij werd meegenomen naar het bureau waar de ademanalyse 0,8 promille uitwees. Pv wordt opgemaakt.


Snelkraak
03-010279
Enschede, Gronausestraat
Vrijdag 24 januari, omstreeks 04.40 uur
Werd gemeld dat er een snelkraak had plaatsgevonden bij een radio en tv zaak aan de Gronausestraat in Enschede. Getuigen hadden gezien dat vier mannen met bivakmutsen op uit de winkel kwamen rennen met diverse goederen bij zich. Zij stapten voor de winkel in een zwarte auto die klaarstond. De kraak was gepleegd door met een grijze auto die achter bleef. Met deze auto zijn de daders de toegangsdeur, waar een zwaar hekwerk voorzat, binnen gereden. Uit de winkel zijn o.a. een groot aantal mobile telefoons, digitale camera's en twee dure flatscreen tv's weggenomen. Hoe groot de schade is, is nog niet bekend.De zwarte auto waar de vier mannen in wegreden, werd even later aangetroffen in de JC de Rijpstraat, in de omgeving van de winkel. Hier zijn de daders vermoedelijk overgestapt in een andere auto. Bij controle bleek dat zowel de achtergebleven grijze auto als de zwarte auto, die aan de JC de Rijpstraat werd aangetroffen in de loop van de nacht waren ontvreemd in Enschede aan respectievelijk de Julie de Graaglaan en de Preangerstraat. De eigenaren van deze auto's zijn ingelicht en doen aangifte.Het gaat om vier mannen die allevier een bivakmuts droegen en gekleed waren in donkere kleding. Uiteraard wil de politie graag in contact komen met mensen die wellicht iets meer over het gebeuren en deze vier kunnen vertellen.


Poging tasjesroof
03-009966
Enschede, Dr. Benthemstraat
Donderdag 23 januari, omstreeks 13.25 uur
Een 52 jr. Enschedese mevrouw, liep via de Deurningerstraat de Dr. van Benthemstraat op. Ze liep met twee zware boodschappentassen en om haar schouder een schoudertas. Op de Dr. van Benthemstraat zette ze i.v.m. het gewicht de beide boodschappentassen even op de grond om uit te rusten. Op dat moment voelde ze dat iemand probeerde haar de schoudertas af te pakken. Ze werd rondgetrokken en viel op de grond. Toen zag ze dat het een jongen op een fiets betrof die haar ook nog een schop in de rug gaf. Zij verzette zich en begon te gillen. Hierop liet de jongen de tas los en fietste weg richting de HB Blijdensteinlaan.Het gaat om een Nederlandse jongen van ongeveer 20 tot 25 jaar. Omstreeks 1m 70 lang met blond haar en een normaal gezicht. Hij droeg een grijze gebreide muts en een dikke grijze jas.Ook hier wil de politie graag in contact komen met getuigen.


Tasjesroof
03-010242
Enschede, H J van Heekplein
Donderdag 23 januari, omstreeks 22.30 uur
Een 44 jr. Enschedese mevrouw liep over het van Heekplein in de richting van de Hofpassage. Ze werd ingehaald door een jongen op een fiets die in het voorbijgaan haar de schoudertas van de schouder rukte. Hierdoor werd ze enkele meters meegetrokken, waardoor ze een pijnlijke schouder opliep. De jongen fietste met tas verder richting het Kalandergangetje. In de tas zaten diverse papieren en een portemonnee met wat geld.Het gaat in dit geval ook om een blanke jongen van rond de 20 jaar met donker blond haar en een klein tenger postuur. Hij was gekleed in een beigekleurig jack en een donkere broek.De politie sluit niet uit dat de dader van deze beroving, gezien de overeenkomsten in het signalement, ook verantwoordelijk is geweest voor de poging aan de Dr. van Benthemstraat eerder op de dag en die hierboven is omschreven.

Jan Camphuis: 053-4555350, sema: 06.57634981