Ingezonden persbericht


Korps: Groningen, plaats: Diverse 24-01-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 24 januari 2003

Dagelijkse berichten
Groningen: baldadige man aangehouden
Op de Grote Markt werd vrijdagochtend een 19-jarige man uit Deventer aangehouden voor baldadigheid. De man was lastig en op het moment dat de agenten de markt opreden pakte hij een fiets en gooide die weg. De Deventenaar werd aangehouden en kreeg op het bureau een bon voor baldadigheid.

Groningen: dronken man valt in vijver
De politie trof een 44-jarige man uit Kantens drijfnat aan bij een vijver aan de Petrus Campersingel. De man, die zwaar onder invloed verkeerde, verklaarde dat hij zelf in het water was gevallen. Hij werd opgebracht voor dronkenschap en voor zijn eigen veiligheid ter ontnuchtering ingesloten. Nadat zijn kleren gedroogd zijn en de alcohol is uitgewerkt krijgt de man een bon voor openbare dronkenschap en wordt hij op vrije voeten gesteld.

Groningen: mannen aangehouden voor mishandeling
Een 19-jarige Stadjer meldde donderdagnacht bij
surveillerende agenten dat hij klappen had gehad op de Grote Markt van een groepje mannen. Op aanwijzen van de Stadjer en getuigen werden twee 19-jarige mannen uit Groningen en Deventer aangehouden voor mishandeling. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de vechtpartij.

Groningen: verwarde vrouw
Politieagenten troffen donderdagnacht op de Grote Markt een verwarde 21-jarige vrouw aan. De vrouw maakte een verwarde indruk en rende voortdurend heen en weer. Het vermoeden was dat de vrouw onder invloed van drank en drugs verkeerde. Zij werd naar het bureau gebracht waar een gesprek niet mogelijk bleek. Na enige uren op het bureau was het weer vertrouwd om de vrouw op vrije voeten te stellen.

Haren / Groningen: verkeerscontroles
Bij een verlichtingscontrole op de Rijksstraatweg in Haren werden donderdagochtend 16 bonnen uitgedeeld aan fietsers die geen verlichting voerden. In Groningen werd op de Peizerweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 961 passerende voertuigen reden er 98 sneller dan het maximum van 50 km per uur. Hoogste gemeten snelheid 85 km per uur. Op het Kattenhage werd donderdagavond een fietsverlichtingscontrole gehouden. 10 bonnen werden uitgedeeld. Op de Beneluxweg werden drie automobilisten die met snelheden van
respectievelijk 101, 115 en 121 km per uur over de 70 km weg reden bekeurd. Van de 32-jarige automobilist uit Groningen die met een snelheid van 121 km reed is het rijbewijs ingevorderd. Bij controle op het bureau bleek het rijbewijs van de man vorig jaar al ongeldig was verklaard. Hij krijgt hier nog een proces-verbaal voor.

Delfzijl: flinke schade bij botsing
Bij een botsing tussen een personenauto en een bestelauto op de kruising Hogelandsterweg met de Uiteinderweg bij Delfzijl, ontstond donderdagmorgen flinke schade aan de personenauto. De bestuurster van de personenauto, een 60-jarige inwoonster van Delfzijl, reed vanaf de Uiteinderweg de kruising op en verleende op genoemde kruising geen voorrang aan de over de Hogelandsterweg rijdende bestuurder van de bestelauto, een 37-jarige inwoner van Uithuizen. Zij botste op de aanhanger achter de bestelauto, waardoor de aanhanger ook enige schade opliep

Usquert: geheime zender uit de lucht
In samenwerking met de Rijksdienst voor Radiocommunicatie heeft de politie donderdagavond in Usquert een clandestiene zender uit de lucht gehaald. De zender opereerde onder de naam Viking. De zendapparatuur is in beslag ge nomen. Tegen de 28-jarige eigenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Veendam: fietser gewond
Een 12-jarige scholier uit Veendam is vrijdagmorgen licht gewond geraakt toen hij op de kruising Jakob Bruggemalaan met de F. J. De Zeestraat in botsing kwam met een personenauto, bestuurd door een 42-jarige inwoner van Muntendam. De fietser verleende geen voorrang aan de over de Zeestraat rijdende personenauto. De gewonde jongen is ter behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Winschoten.

Snelheidscontroles
Plaats: Leek, straat: Euroweg , aantal gecontroleerde voertuigen: 15, maximumsnelheid: 50 , aantal overtredingen:
1.
Plaats: Loppersum, straat: Wijmersweg, Oosteinde en Hooilandseweg , aantal gecontroleerde voertuigen: 60, maximumsnelheid: 80, aantal overtredingen: 2, hoogst genoteerde snelheid: 114.
Plaats: Zuidbroek, straat: Westeind , aantal gecontroleerde voertuigen: 138, maximumsnelheid: 50, aantal overtredingen: 24, hoogst genoteerde snelheid: 94.
Plaats: Leens, straat: Provincialeweg , aantal gecontroleerde voertuigen: 606, maximum snelheid: 80, aantal overtredingen: 40, hoogst genoteerde snelheid: 114.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)