AutoRai

24-1-2003

Porsche dealer in Leusden officieel heropend

Op vrijdag 17 januari 2003 is de radicaal verbouwde vestiging van Pon Porsche Center in Leusden officieel heropend. Deze handeling werd verricht door General Manager Philip Stassen onder toeziend oog van een groot aantal VIP-genodigden.

Door de groei van het merk, de komst van nieuwe modellen en de daarmee gepaard gaande personele groei en professionalisering ontstond binnen de Porsche organisatie behoefte aan uitbreiding. Om een scheiding tussen dealer en importeur definitief mogelijk te kunnen maken, is aan de achterzijde van het pand een nieuw gedeelte met twee verdiepingen van elk 226 vierkante meter aangebouwd.

Het hightech Porsche pand is zeer representatief, heeft een opvallende staalconstructie en veel glas en heeft daardoor een transparant, open en ruimtelijk karakter. Voor de inrichting is gekozen voor ingetogen materialen en meubilair, waardoor de Porsches en de accessoires nog beter tot hun recht komen. Het meest opvallend is dat de uitbreiding met een hoogte van 9,60 meter aanzienlijk hoger is geworden dan het huidige pand, dat ruim zes meter hoog is.

Halverwege vorig jaar zijn alle Porsche medewerkers tijdelijk ondergebracht op verschillende locaties op het Pon terrein in Leusden en is de afbraak van de kantoorruimten en de showroom begonnen. Deze moesten plaats maken voor de nieuwe inrichting volgens de corporate identity en design die de sportwagenfabrikant in Stuttgart de officiële Porsche organisatie wereldwijd voorschrijft. Op de eerste twee verdiepingen van het nieuwe gedeelte zijn de medewerkers van de Nederlandse Porsche importeur gehuisvest. De begane grond komt nu geheel aan de Porsche dealer toe. De showroom, die zich in een vijverpartij bevindt, is maar liefst met 350 vierkante meter uitgebreid naar 950 vierkante meter en biedt daarmee nu voldoende ruimte voor de Porsche Cayenne, die vanaf 18 januari bij Pon Porsche Center te zien is. Het totale vloeroppervlak van de Porsche vestiging bedraagt ruim 3000 vierkante meter.

De werkplaats is uitgebreid van acht naar tien moderne werkplekken voor reparatie en onderhoud. Bovendien is de werkplaats is voorzien van nieuwste geavanceerde technische apparatuur. Speciaal voor de Porsche Cayenne is een aantal nieuwe hefbruggen aangeschaft, afgestemd op de maat en het gewicht van het nieuwe model. Het direct aan de werkplaats grenzende magazijn biedt met de uitbreiding meer ruimte voor onderdelenopslag, iets wat met de uitbreiding van het modellengamma zeer welkom is.

De uitbreiding is ontworpen door Jacobs Architekten te Eindhoven. De Porsche vestiging is niet alleen hoger maar ook aanzienlijk langer geworden. De voorgevel heeft een lengte van 95 meter en heeft halverwege een balkon net boven de vijver, waar twee Porsches kunnen worden opgesteld. In oktober 1993 verhuisde Porsche van Amersfoort naar de Zuiderinslag in Leusden. Daarmee vond Porsche een plaats tussen de importeur van Volkswagen, Audi en Seat. In 1998 kwam daar ook het importschap van Skoda bij. Deze vijf merken vormen samen de Auto Import Groep, een dochter van Pon Holdings B.V.