AutoRai

24-1-2003

Jeroen Bleekemolen aan start met Opel Astra V8 Coupé

De 21-jarige Jeroen Bleekemolen zal meedoen in de Duitse Touringcar Masters Series van 2003. Bleekemolen zal een 462 pk sterke Astra V8 Coupé besturen, die door het Italiaanse Opel Euroteam ingezet wordt.

Jeroen Bleekemolen is naast Manuel Reuter, Alain Menu en Timo Schneider de vierde rijder die Opel heeft vastgelegd om het merk komend seizoen in de DTM te vertegenwoordigen. In totaal zullen zes Opels Astra V8 Coupe aan de start verschijnen.

Jeroen Bleekemolen heeft op overtuigende wijze zijn talent gedemonstreerd tijdens de testsessies. Voor een 21-jarige heeft hij een indrukwekkende basissnelheid en is hij uitermate goed in staat feedback te geven aan de ingenieurs, aldus motorsport directeur Volker Strycek. Jeroen past perfect in ons concept. Wij willen jonge talenten de mogelijkheid bieden zich verder te ontwikkelen, bijvoorbeeld door deel te nemen aan de DTM.

Jeroen Bleekemolen komt uit een familie met een racegeschiedenis. Hij startte in 1995 zijn carrière met karten en stapte drie jaar later over op formule-wagens, waarbij hij ook meedeed aan de Formule 3 kampioenschappen. In 2001 werd hij vice-kampioen in het FIA GT kampioenschap terwijl hij vorig jaar de tweede plaats veroverde tijdens de Nederlandse Touring Car Kampioenschappen. Ik ben dolblij. Mee te mogen doen aan de DTM is voor mij een droom die uitkomt. Natuurlijk moet ik nog veel leren, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik me staande zal weten te houden ten opzichte van de reeds gevestigde DTM profs, zegt Jeroen Bleekemolen, die op minder dan vijf minuten afstand van het circuit van Zandvoort woonachtig is. Ik sta te popelen om voor 50.000 toeschouwers aan het thuisfront te laten zien wat ik kan. Ik ben ervan overtuigd dat de race op Zandvoort in september voor mij het hoogtepunt van het seizoen zal zijn.