Programmabureau Advies Overheid.nl

Directe betaling diensten via website Oostflakkee

Sinds december 2002 is het mogelijk om via de website van de gemeente Oostflakkee on-line diverse uittreksels en vergunningen aan te vragen en te betalen. De gemeente Oostflakkee is een van de eerste gemeenten in Nederland waar dit mogelijk is en wil met deze digitale service tijd en moeite voor de inwoners besparen. Men hoeft namelijk voor een aantal zaken niet meer naar het gemeentehuis te komen.

Deze nieuwe service genaamd Internet Kassa maakt gebruik van nieuwe technologien om, op een veilige en handige manier, informatie aan de burgers te bieden. Doordat de gemeentelijke website 24 uur per dag beschikbaar is, is het aanvragen van diensten op elk tijdstip mogelijk. Na de betaling wordt het document per post thuisbezorgd, waardoor een bezoek aan het gemeentehuis overbodig is.

Vanzelfsprekend staat betrouwbaarheid voorop, vandaar dat de gemeente Oostflakkee uitsluitend gebruik maakt van een volkomen beveiligde verbinding. Een unieke persoonlijke identificatie, bestaande uit een combinatie van het sofinummer en het nummer van het paspoort/identiteitsbewijs/rijbewijs, sluit eventuele misverstanden uit. Burgers kunnen de betalingen voltooien met Internetbankieren via bekende banken. Het gebruik van een Mastercard, Visacard of een eenmalige automatische incasso behoort tevens tot de opties. Rabo directbankieren ligt in het verschiet.

De gemeentelijke website biedt dit gemak. Reis af naar www.oostflakkee.nl en vervolg de weg naar E-loket, waar de link Formulieren en brochures geplaatst is. Daar staat een aantal formulieren, waarnaast vermeld staat of direct betalen mogelijk is. Het invullen van gevraagde gegevens is het enige wat de burger rest te doen, voordat het document uiteindelijk thuisbezorgd wordt. De website van Oostflakkee bevat tevens verder actueel nieuws over de gemeente, publicaties, paginas gewijd aan de watersnoodramp, evenementenoverzichten en nog veel meer.
(Persbericht gemeente Oostflakkee)

www.ictu.nl