Rechtbank Zutphen



Expositie 'Recht en Onrecht' in gerechtsgebouw Zutphen
Bron: Rechtbank Zutphen

Datum actualiteit: 24-01-2003

Vanaf vrijdag 24 januari is in de grote hal van het gerechtsgebouw van Zutphen een expositie met het thema 'Recht en Onrecht' te zien. Na de Millenniumexpositie begin 2000 en de Euro-expositie eind 2001 is dit de derde grote expositie in het gerechtsgebouw.

Met het thema 'Recht en Onrecht' wordt voortgeborduurd op het grote schilderij Het oordeel van Salomo dat in 1627 werd geschilderd door de gerichtsschrijver van het Schoutambt Zutphen en verdienstelijk kunstschilder Jan van Swinderen. Dit schilderij hangt in de openbare hal van de rechtbank boven de ingang en is bij het verlaten van de rechtbank bijna niet te missen. Het schilderij is ook te zien op (site rechtbank Zutphen)

De tentoongestelde kunstwerken zullen door een deskundige jury worden beoordeeld en de schepper van het winnende kunstwerk zal worden beloond met "de Rechtbankprijs" waaraan een geldbedrag is verbonden van ? 750,00. De winnaars van de tweede en derde prijs ontvangen respectievelijk ?400,00 en ? 250,00. Ook de bezoekers van de expositie kunnen weer een rol spelen bij de beoordeling van de kunstwerken. Het kunstwerk met de meeste stemmen krijgt de publiekstem, welke stem meetelt bij de beoordeling door de jury. Het publiek is dan als het ware één van de juryleden.

De expositie wordt 24 januari om 15.30 geopend en duurt tot en met 7 maart 2003. De expositie is gratis toegankelijk van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 16.30 uur. Het adres van het gerechtsgebouw is Martinetsingel 2 te Zutphen.

De expositie wordt georganiseerd door de inmiddels bij vele regionale kunstenaars bekende Stichting Blikopener.

Nadere informatie: rechtbank Zutphen, stichting Blikopener, T.van.Oijen@zutarr.drp.minjus.nl