Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 24-01-2003 Mediaberichten 24 januari (11.15 uur)

Gelddief aangehouden

WEERT De politie heeft donderdagmiddag een 49-jarige vrouw uit Weert aangehouden die er van wordt verdacht geld bij haar werkgeefster te hebben gestolen. De werkgeefster, een 37-jarige vrouw uit Weert, verdacht haar schoonmaakster al eerder van diefstallen. Gister bleek de vrouw weer geld (90 euro) uit de woning gestolen te hebben. De politie kon haar kort na haar vertrek uit de woning aanhouden waarbij ze nog in het bezit was van het gestolen geld. De verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Wapens aangetroffen bij jeugd

WEERT Het mobiel jeugdteam van de politie heeft donderdagavond in Weert bij drie jonge mannen (20, 17 en 16 jaar) uit Weert 2 busjes pepperspray en een luchtdrukpistool in beslag genomen. Het drietal gedroeg zich opvallend luidruchtig, dronk bier en rookte een joint. Toen zij werden bekeurd voor het bier drinken kwamen ook de verboden wapens te voorschijn. De drie zijn aangehouden en van de twee jongste zijn de ouders gewaarschuwd. Met de officier van justitie wordt overlegd hoe deze zaak af te handelen.

Verdachte ernstige mishandeling aangehouden

ROERMOND De politie heeft donderdagavond een 30-jarige man uit Roermond aangehouden die wordt verdacht van een poging tot zware mishandeling van een 34-jarige plaatsgenoot. Beide mannen troffen elkaar bij het winkelcentrum op de Donderberg waarbij de verdachte de ander met een hondenketting sloeg. Volgens zijn zeggen omdat het 34-jarige slachtoffer hem eerder eens met een mes had bedreigd. De man meldde zich zelf bij de politie nadat hij op de kabelkrant het bericht van de mishandeling had gelezen. Hij is aangehouden, verhoord en na het opmaken van een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.