Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 24-01-2003 Heerlen; verdachte schietpartij CBS-weg aangehouden Vrijdag, 24 januari 2003

District Heerlen

Heerlen; verdachte schietpartij CBS-weg aangehouden

De politie heeft vanmorgen, vrijdagmorgen een 37-jarige man uit Heerlen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij op 10 juni vorig jaar, op de CBS-weg in Heerlen. Daarbij raakte een 26-jarige Heerlenaar gewond. Bij het ingestelde onderzoek kwam de vanmorgen aangehouden verdachte al in een vroeg stadium in beeld. Hij bleef echter lang spoorloos en de politie bleef al die tijd naar hem op zoek. Vermoedelijk omdat de verdachte in de gaten had dat de politie naar hem op zoek bleef, heeft hij zich vanmorgen bij de politie gemeld waarop hij meteen kon worden aangehouden. De verdachte is in het politiebureau ingesloten.

Vorig jaar, op 10 juni 2002 kreeg de politie omstreeks 10.45 uur een melding dat op de CBS-weg in Heerlen iemand was neergeschoten. Het 26-jarige Heerlense slachtoffer liep daar toen een man op een fiets kwam aangefietst die hem vervolgens neerschoot. Het slachtoffer raakte toen gewond en hij moest in het ziekenhuis worden opgenomen. Hij is inmiddels weer hersteld. De politie die toen een onderzoek instelde kwam al in een vroeg stadium van het onderzoek op het spoor van de identiteit van een mogelijke verdachte. Die kon uiteindelijk vanmorgen worden aangehouden en ingesloten. De politie stelt verder onderzoek in.