Korps: Friesland, plaats: Fryslân 24-01-2003
Politieberichten van 24/1 (07.00 uur) t/m 24/1 (13.00 uur)

Sneek: aanrijding
Donderdag omstreeks 15.00 uur werd op het Grootzand een 17-jarige inwoner van Sneek op zijn fiets aangereden door een personenauto, die bestuurd werd door een 20-jarige inwoner van Sneek. De fietser en de autobestuurder kennen elkaar en hadden in het verleden ruzie met elkaar gehad. Toen de bestuurder achter de fietser reed, zag de fietser dat de bestuurder zijn middelvinger omhoog stak. Die fietser beantwoordde dit met een zelfde gebaar. De autobestuurder gaf daarop gas en reed de fietser van achteren aan. De fietser kwam ten val en bezeerde zijn schouder en heup. Vervolgens stapte de bestuurder uit en gaf de fietser een duw, waarna deze weer ten val kwam. Daarna is de bestuurder ingestapt en weggereden. De fietser liep geen uiterlijke verwondingen op. De jongeman heeft aangifte gedaan. De autobestuurder moet nog worden gehoord.

Leeuwarden: inbraak winkel
Afgelopen nacht werd ingebroken in een supermarkt aan de Snekertrekweg. Men kwam binnen door vernieling van een ruit. Uit de winkel werden ongeveer 25 flessen sterke drank weggenomen. In de loop van de ochtend werden op de Willemskade bij het gerechtsgebouw 4 flessen teruggevonden. Deze flessen zijn in beslag genomen. Een medewerker van de winkel, een 38-jarige inwoner van Stiens, heeft aangifte gedaan.

Boelenslaan: aanrijding met lichtgewonde
Donderdag omstreeks 08.30 uur vond op It Jachtfjild een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bromfiets. De autobestuurder, een 50-jarige inwoner van Surhuisterveen, gaf op de kruising van It Jachtfjild en de Betonwei, geen voorrang aan een bromfietsbestuurder, een 16-jarige inwoner van Harkema, die over de Betonwei deze kruising naderde. De bromfietsbestuurder liep lichte verwondingen op en werd door een passant naar de huisarts gebracht voor behandeling.

Sneek: diefstal met geweld
Vrijdag omstreeks 07. 45 uur kocht een 16-jarige inwoner van Bolsward, op het NS-station aan de Dr. Boumaweg een pakje sigaretten. Toen hij de wikkel met wisselgeld van het pakje wilde halen, stond er een ineens een man naast hem, die vroeg of hij geld over had voor drugsverslaafden. Toen hij hierop ontkennen antwoordde, pakte de man een mes en bedreigde de jongeman daarmee. Deze heeft de verdachte daarop het wisselgeld gegeven, waarna de verdachte wegliep. De jongeman deed aangifte. De verdachte, een 40-jarige inwoner van Leeuwarden, kon kort daarna worden aangehouden. Het bleek dat de jongen was bedreigd met een schaar, die bij de verdachte werd aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en is ingesloten.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272