FNV Bouw


Orgelbouw volgt Najaarsakkoord

De orgelbouw volgt het Najaarsakkoord: de 180 werknemers krijgen dit jaar 2,5 procent loonsverhoging. Per 1 januari wordt 1,25 procent uitbetaald en per 1 juli opnieuw 1,25 procent. De Vereniging van Orgelbouwers in Nederland, FNV Bouw en de Hout- en Bouwbond CNV zijn dit overeengekomen. Zij leggen hun principe-akkoord voor aan de achterban.

De loonsverbetering geldt voor alle werknemers, zowel productie- als administratief en leidinggevend personeel. Verder vullen werkgevers de reserve aan van het pensioenfonds orgelbouw. Dat werd vorig jaar ingesluisd bij het veel grotere bedrijfstakpensioenfonds meubel, wat werkgevers en werknemers in de orgelbouw veel voordelen biedt. Zo is daar al geregeld dat gepensioneerden dit jaar indexatie krijgen.

Maar de reserves van het oude pensioenfonds waren onvoldoende, wat werkgevers nu bijstorten. Er zijn ook afspraken gemaakt voor werknemers van 55 jaar en ouder. Zij hebben al extra vrije dagen, daar komt nu een dag bij. Kan iemand op die leeftijd het werk lichamelijk niet meer bolwerken, dan moeten werkgever en werknemer samen naar een oplossing zoeken; voor het salaris heeft dit geen gevolgen. Verder gaan CAO-partijen vastleggen hoe een werknemer buiten het bedrijf aan werk wordt geholpen als deze in het eigen bedrijf niet verder kan vanwege gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid. De CAO loopt van 1 januari tot en met 31 december 2003.

FNV Bouw
Postbus 520 3440 AM Woerden

Fax: (0348) 423 610