Gemeente Amstelveen

Regeling afgifte parkeervergunningen voor scholen verruimd

Regeling De gemeente Amstelveen heeft op aandringen van twee scholen rond het Stadshart de norm voor de afgifte van parkeervergunningen voor scholen verruimd. De reactie van de scholen kwam naar aanleiding van de uitbreiding van de zones voor vergunninghouders in het Stadshart. Door de oude regeling konden de scholen onvoldoende parkeervergunningen aanvragen. De nieuwe regeling betekent een verruiming en bepaalt dat de norm is vastgesteld op 1 vergunning per 125 m2.

De regeling is van toepassing voor alle scholen maar betekent in de praktijk dat alleen scholen in vergunninghoudergebieden ervan gebruik zullen maken. De vergunning wordt op naam van de school verstrekt en niet op naam van een persoon. Zo wordt het mogelijk gemaakt dat bijvoorbeeld ook de schooltandarts gebruik kan maken van de vergunning.

Stadshart
In de vergunninghoudergebieden rond het Stadshart is voldoende vrije parkeerruimte aanwezig om de regeling uit te kunnen voeren. Los van deze nieuwe regeling zal aan het einde van dit jaar het parkeerbeleid van de gemeente in algemeenheid worden geëvalueerd. Dit zou kunnen leiden tot een verdere verruiming van de norm. Naast deze evaluatie zal ook de Parkeernota worden geactualiseerd.

Indeling vergunninghoudergebieden verkrijgbaar
Een overzicht van de indeling van de vergunninghoudergebieden is te verkrijgen in het raadhuis bij balie 22 en 23 van de sector Veiligheid, Vergunningen en Handhaving, Laan Nieuwer Amstel 1, 1182 JR Amstelveen.