Politie Amsterdam-Amstelland

Alcoholgebruik: rijbewijs kwijt
24-1-2003. Een 36-jarige automobilist raakte vannacht zijn rijbewijs kwijt nadat hij werd betrapt op roekeloos rijgedrag. De man bleek bovendien te diep in het glaasje te hebben gekeken; er werd een alcoholwaarde van 1,3 promille (570 ugl) gemeten. Agenten zagen de Amsterdammer met een snelheid van ruim 100 kilometer per uur over de busbaan van de Middenweg racen. Ter plaatse mag maar 30 worden gereden. Nadat de bestuurder aan de kant was gezet, roken de dienders dat er een alcoholluchtje aan de man zat, waarop hij werd ingerekend en ingesloten.

---

Na rijbewijs ook auto kwijt

24-1-2003. Gisteravond raakte een 42-jarige man uit De Meern op de A2 zijn rijbewijs kwijt omdat hij de maximumsnelheid ruim overschreed. Hij reed 150 kilometer per uur waar 100 is toegestaan. Hij kreeg een bekeuring en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Agenten drukten de man op het hart niet meer te gaan rijden en zijn weg op een andere manier te vervolgen. Groot was hun verbazing toen zij de automobilist 10 minuten later weer in zijn auto tegenkwamen. De smoes van de man dat hij onderweg was naar de plek waar hij zou worden opgehaald werd niet gepikt. Hij kreeg opnieuw een bekeuring en raakte bovendien zijn auto kwijt.

---

Einde aan ontvoering kind

24-1-2003. De politie Amsterdam-Amstelland is er gisteren in geslaagd snel een einde te maken aan de ontvoering van een 7-jarige jongen. Het slachtoffer en zijn ontvoerder werden uiteindelijk in de omgeving van Haarlem getraceerd, waarna de zaak tot een goed einde werd gebracht. De jongen bleef ongedeerd.

Het kind werd s ochtends met een smoes van school gehaald en was enige tijd spoorloos. De Dienst Centrale Recherche, onder leiding van de officier van justitie van het parket Amsterdam, stelde direct een onderzoek in naar deze mogelijke ontvoering. Daarbij werd voor de eerste keer samengewerkt met de Nationale Recherche. In totaal werden er circa 150 technische en tactische rechercheurs ingezet. Het spoor leidde naar de omgeving van Haarlem. Toen de verdachte daar rond zes uur werd gelokaliseerd, kwam het arrestatieteam van de politie in actie en bevrijdde het slachtoffer. De man (23) die het kind in zijn macht had, werd aangehouden en ingesloten. Er werd behalve de hoofdverdachte nog een man (44) gearresteerd. Het betrof hier iemand uit de omgeving van de verdachte, die hem waarschuwde dat de politie naar hem op zoek was. Hij werd na verhoor heengezonden. Het motief en / of de achtergronden worden nog nader onderzocht. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Preventief fouilleren

Klik op de foto voor een vergroting

24-1-2003. Sinds 20 november jl. mag de politie ook in Amsterdam gebruik maken van preventief fouilleren om wapenbezit en -gebruik tegen te gaan. Maar wat betekent dat nu precies voor u? Wij hebben voor u een korte samenvatting gemaakt over het hoe, wat en waarom van preventief fouilleren.

---

Onbekende man gevonden
23-1-2003. Gistermiddag rond vijf uur werd aan de Holterbergweg het stoffelijk overschot van een onbekende man aangetroffen. Het slachtoffer lag half in de sloot en half in de berm. De overledene is naar een mortuarium overgebracht. De recherche stelt een onderzoek in naar de identiteit van de man. Om de doodsoorzaak vast te kunnen stellen zal sectie op het lichaam plaatsvinden.
Gezocht: VBO/VMBO'ers
20-1-2003. Heb je een VBO B-diploma/VMBO-niveau 2 of minimaal MAVO 3 met drie jaar werkervaring en wil je graag aan de slag bij de politie? Klik dan snel door naar de functie van operationeel assistent. Winteroffensief woninginbraken
10-1-2003. De Politie Amsterdam-Amstelland is een winteroffensief tegen woninginbraken begonnen. Van december tot en met maart worden in de hele regio acties gehouden om het aantal inbraken terug te dringen. Het is bekend dat er in deze donkere maanden doorgaans meer wordt ingebroken dan in andere perioden. De politie wil op deze manier de trend breken.
Lees meer.