Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

vrijdag, 24 januari 2003

Golf van auto-inbraken in Standdaarbuiten

STANDDAARBUITEN: De politie van het team Moerdijk heeft vandaag 8 aangiften opgenomen van inbraken in auto`s die de afgelopen nacht gepleegd zijn in Standdaarbuiten.

Het gaat om auto`s die geparkeerd stonden op de Dansvlinder(1), Molenstraat(1), Boleet(1), Wieken(1), de Hanekam (1) en de Sportstraat(3). De buit bestaat uit onder meer autoradio`s, een zonnebril, een cd van André Rieu en klein geld. De inbreker(s) verschafte(n) zich de toegang tot de auto`s door ruitjes in te slaan of het slot te forceren.

Politie houdt verdachte mishandeling aan

BREDA: Een 21-jarige Bredanaar is vannacht omstreeks 02.30 uur in een bar op de Reigerstraat mishandeld. Het slachtoffer is in elkaar geslagen. Hij had flinke verwondingen in zijn gezicht en bloedde hevig. Het slachtoffer werd met een ambulance naar een ziekenhuis in Breda vervoerd. Politieagenten hebben vannacht nog met het slachtoffer gesproken. Hij kan zich niet veel van het voorval herinneren. Hij heeft een zware hersenschudding, een aantal hechtingen en mogelijk een gebroken neus. De recherche van het politieteam Centrum heeft vanmiddag in verband met deze zaak een 20-jarige Bredanaar aangehouden. De verdachte is in verzekering gesteld.

Auto in brand gestoken

BREDA: Gisteravond is op de Wilgenbroek een personenauto uitgebrand. De politie heeft in de auto sporen en materialen aangetroffen die duiden op brandstichting. De brandweer heeft de brand geblust. Er zal vandaag een aangifte van de eigenaar worden opgenomen. Bij de benadeelde is gisteravond ook een ruit van de voordeur van zijn woning vernield. De politie van het team PrinsenBeemden onderzoekt deze zaak.

Rijden onder invloed

BREDA: De politie heeft vannacht omstreeks 02.30 uur op de Ettensebaan een 25-jarige man uit Etten-Leur aangehouden ter zake het rijden onder invloed. Enkele uren later werd een 61-jarige Bredanaar op de Karnemelkstraat aangehouden die ook onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde.

De politie kwam de eerste dronken automobilist op het spoor na een melding van een getuige die een dronken bestuurder weg zag rijden vanuit de Barones parkeergarage. Het kenteken dat de getuige gaf, hoorde thuis op een auto in Etten-Leur. Agenten zagen de bedoelde bestuurder op de Ettensebaan huiswaarts rijden. Hij werd aan de kant gezet. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

BREDA: Ook een 61-jarige Bredanaar is vannacht omstreeks 04.30 uur betrapt op het rijden onder invloed. Agenten controleerden de automobilist op de Karnemelkstraat omdat hij een verkeersovertreding beging. Ook tegen deze bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak woning

TETERINGEN: Een getuige zag donderdagmiddag omstreeks 12.00 uur dat er aan de achterzijde van de woning Hoeveneind te Teteringen een blanke jongeman met een groen legerjack een ruitje insloeg. Toen hij over de vensterbank de woning instapte, kreeg de verdachte de getuige in de gaten en verdween hij als een speer. De politie heeft een aangifte opgenomen.

Beroving

BREDA: Een 21-jarige Bredase is gisteravond omstreeks 19.15 uur op de Eindstraat in de binnenstad van Breda beroofd van haar mobiele telefoon. Ze had haar mobiele telefoon in haar rechterhand en was aan het bellen. Plotseling voelde zij dat haar GSM uit haar hand werd getrokken. Ze draaide zich direct om maar door de drukte en het feit dat het al donker was, zag zij niet wie de dader was.

Diefstal auto

BREDA: Werd donderdagavond tussen 19.30- en 20.30 uur een grijze Opel Kadett met het kenteken XJ-78-SX, van het parkeerterrein van de Hogeschool aan de Lovensdijkstraat ontvreemd.

Inbraak winkel

BREDA: Vanmorgen is omstreeks 07.00 uur ingebroken in een telefoonwinkel op de Haagdijk. Een getuige zag dat een knaap die donkere kleding droeg de ruit van de deur met een stoeptegel ingooide. Uit het pand is een TFT scherm gestolen. De dader liep weg in de richting van de Dieststraat. Een onderzoek in de omgeving leverde niets op. De politie heeft inmiddels twee getuigenverklaringen opgenomen. Het team Centrum stelt een nader onderzoek in.

Aanhouding gesignaleerd persoon

FIJNAART: donderdagmorgen werd een personenauto gecontroleerd op Rijksweg A59 ter hoogte van Fijnaart. Tijdens de controle bleek, dat de 58-jarige bestuurder zonder vaste woon- en verblijfplaats stond gesignaleerd om nog 140 dagen bij Justitie te mogen doorbrengen. Verder werd hem nog een vonnis betekend van 330 Euro en moest hij nog een openstaande boete van 51 Euro betalen. Verder bleek, dat de auto waarin betrokkene reed, niet was verzekerd. De auto werd derhalve uit verkeer genomen.

Aantreffen gestolen auto

LANGEWEG: Werd afgelopen nacht een personenauto aangetroffen op de Langeweg te Langeweg. Het betrof een Opel Kadett. De auto bleek te zijn gestolen in Breda. De auto is veilig gesteld en getakeld.

Poging diefstal auto

ZEVENBERGEN: In de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 januari werden bewoners aan de Zuidhaven te Zevenbergen wakker van een harde klap. Men hoorde toen het draaien van de motor van een personenauto. Ter plaatse bleek, dat men een auto had open gebroken, draden waren doorverbonden en dat men bij het achteruit rijden tegen een paal was aangereden. De auto is toen achter gelaten en is men met een andere auto verdwenen. De auto had veel schade aan de achterzijde opgelopen.

Wijkagent wordt aangereden door bromfietsbestuurder

ZEVENBERGEN: Op vrijdag 24 januari liepen twee wijkagenten in het centrum van Zevenbergen toen zij aldaar een bromfietser aan zagen komen met hoge snelheid en rijdend zonder helm. Om de bestuurder een stopteken te geven liep een van de agenten de weg op en gaf daartoe een teken om te stoppen. De bestuurder wilde de agent passeren, vermoedelijk om zich aan de controle te onttrekken en week daartoe helemaal uit, maar kon toen niet anders meer dan remmen. Hierdoor kwam hij ten val en schepte daardoor de verbalisant mee in de val. De 17-jarige bromfietsbestuurder uit Zevenbergen is toen aangehouden en naar een huisarts gebracht voor onderzoek. Deze verwees hem door naar het ziekenhuis voor het maken van foto`s. Tegen de bromfietser wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder helm, het negeren van een stopteken en mogelijk voor technische gebreken aan de bromfiets. De verbalisant hield van de val vuile kleding over en was behoorlijk geschrokken.

Diefstal van snorfiets

ZEVENBERGEN: Is vandaag aangifte gedaan van diefstal snorfiets aan de Dr. Arienslaan te Zevenbergen. Deze stond bij de school en is daar gisteravond gestolen. Het betrof een snorfiets van het merk Vespa, kleur blauw en voorzien van het plaatje ZNN-112.

Tweejarig kind sluit auto af voor moeder

ETTEN-LEUR: Een kindje van 2 jaar heeft vanmorgen omstreeks 09.00 uur, in het Centrum van Etten-Leur, terwijl haar moeder de ruiten van de auto aan het ontdooien was de portieren van binnenuit op slot gedaan. Op dat moment draaide de motor van de auto met in het contact alle sleutels. Een wijkagent, die door de vrouw werd aangesproken, haalde op een ander adres in Etten-Leur voor haar de reservesleutels.

Intussen was de motor en of radiator stuk gegaan waardoor er sprake was van enorme stoomvorming. Toen de agent terug kwam stonden omstanders op het punt de autoruit in te slaan. Dit was echter niet meer nodig omdat moeder nu de woning met de huisdeursleutel kon betreden om de reservesleutel van de auto te pakken. Hierna kon zij haar kind uit de auto halen en de motor afzetten. De brandweer behoefde niet meer ter plaatse te komen.

Bron: Willem van Hooijdonk