Nieuwsbericht

vrijdag, 24 januari 200, 16.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Rijden onder invloed van alcohol
Alkmaar, donderdag 23 januari 2003.
Donderdagmiddag werd een 43-jarige man uit Alkmaar aangehouden op de Castiliestraat. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 700 ug/l. Dat is ruim driemaal de toegestane waarde van 220 ug/l. Enkele uren daarvoor, omstreeks 11.30 uur, was de man aangehouden op de Laan van Bath voor hetzelfde misdrijf. Toen blies hij 850 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 10 uren. Ondanks dat rijverbod werd de man dus als bestuurder aangetroffen.
Zuid Scharwoude, vrijdag 24 januari 2003.
In de nacht van donderdag op vrijdag werden een 37-jarige man uit Alkmaar aangehouden op de Voorburggracht. Hij reed daar als bestuurder van een personenauto terwijl hij alcohol had gebruikt. De man blies 350 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane marge van 220 ug/l.

Verkeerscontroles
Alkmaar, donderdag 23 januari 2003.
Donderdagmiddag tussen 13.00 en 15.15 uur werden snelheidscontroles gehouden op de Noorderkade en de Oude Kanaaldijk. Tijdens deze controles werden een onbekende hoeveelheid voertuigen gecontroleerd. Vijf van hen reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 69 km/u waar 50 km/u is toegestaan.
Donderdagmorgen werden controles uitgevoerd op de Westerweg, Kennemerstraatweg en Juliana van Stolberglaan. Tijdens deze controles werden acht bestuurders bekeurd voor verschillende overtredingen waaronder snelheidsovertredingen.
Donderdagmiddag en donderdagavond werden op verschillende plaatsen in Alkmaar controles uitgevoerd. Deze controles waren speciaal gericht op bestuurders van bromfietsen. In totaal werden 121 bekeuringen uitgeschreven. De meeste bekeuringen hadden betrekking op een te hoge constructiesnelheid (64). Daarnaast werden 19 bromfietsers bekeurd omdat zij geen helm droegen. De andere overtredingen hadden vooral te maken met technische gebreken. Er werden vier bromfietsen uit het verkeer genomen voor het instellen van een technisch onderzoek. Aan deze controle werd deelgenomen door 25 agenten waaronder een 6-tal motoragenten en een aantal medewerkers van de regionale afdeling verkeer.

Inbraak in woningen
Heerhugowaard, donderdag 23 januari 2003.
De bewoonster van een woning aan de Marsmanstraat hoorde donderdagavond vreemde geluiden in haar woning. Toen zij op onderzoek uit ging bleek dat er was ingebroken. De dief was in het huis gekomen via een openstaand raam. De bewoonster mist een aantal sieraden. Kort daarop kwam een melding van eenzelfde soort inbraak in een woning aan de Bickerstraat. De bewoonster van deze woning betrapte de dief op heterdaad en raakte met hem in gevecht. De inbreker wist te ontkomen en nam ook hier een aantal sieraden weg. De dader van deze inbraak is een man van ongeveer 30 jaar. Hij sprak accentloos Nederlands en was gekleed in donkerblauwe bovenkleding en een blauwe spijkerbroek. De man was ongeveer 1.60 m lang en had een iel postuur. Het is niet bekend of hij ook de inbraak heeft gepleegd in de woning aan de Marsmanstraat.

Twee mannen aangehouden na vernieling
Alkmaar, vrijdag 24 januari 2003.
In de nacht van donderdag op vrijdag zijn twee mannen van 19 en 21 jaar, beiden afkomstig uit Alkmaar, aangehouden. Kort daarvoor hadden getuigen gezien dat de twee een etalageraam van een winkel aan de Laat hadden vernield met een ijzeren pijp. Na hun daad waren twee wegerend. Zij werden in de omgeving aangehouden en overgebracht naar het bureau en daar ingesloten. Het is niet bekend of de daders goederen uit de winkel hebben weggenomen.

Lastige AZ supporters
Alkmaar, donderdag 23 januari 2003-01-24
Donderdagavond hield een groepje AZ supporters zich provocerend op bij een aantal winkels aan de Noorderstraat. Zij spraken het winkelende publiek aan om vooral niets te kopen bij deze winkels. Toen een aantal supporters probeerden om winkelend publiek tegen te houden ontstond er een handgemeen. Door ingrijpen van de politie kon erger worden voorkomen. De groep bleef nog enige tijd leuzen roepen en vertrok daarna.

NOORDKOP

Verkeerscontroles
Wieringerwerf, donderdag 23 januari 2003.
Donderdagmiddag tussen 13.30 en 14.30 uur werd een verkeerscontrole gehouden op de Terpweg. Tijdens deze controle werden vier bestuurder bekeurd omdat zij te snel reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/u waar 50 km/u is toegestaan. Vier andere bestuurder werden bekeurd omdat zij geen autogordel droegen.
Tuitjenhorn, donderdag 23 januari 2003.
In Tuitjenhorn en Waarland werden snelheidscontrole gehouden op de Sportlaan, de Kalverdijk en de Andries Dekkerweg. Op al deze wegen geldt een maximumsnelheid van 80 km/u. Tijdens deze controles werd 30 voertuigen gecontroleerd waarvan er twee te snel reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 km/u
Den Helder, donderdag 23 januari 2003.
Ook in Den Helder werd een snelheidscontrole gehouden en wel op de Torplaan. Hier geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. Van de honderd gemeten voertuigen reden er zes te snel. Hier werd als hoogste snelheid 73 km/u gemeten.
Schagen, donderdag 23 januari 2003.
Tot slot werd donderdagmiddag een verkeerscontrole gehouden op de Zuiderweg. Tijdens deze controle werden vier bekeuringen uitgeschreven voor uitstekende lading, verkeerde kentekenplaten en het niet dragen van een veiligheidsgordel.

Rijden onder invloed van alcohol
De Koog, vrijdag 24 januari 2003.
In de nacht van donderdag op vrijdag werd een 36-jarige man uit De Koog aangehouden op de Plevierstraat. De man reed daar met een personenauto. Bij controle bleek dat hij alcohol had gebruikt. Hij blies 775 ug/l. Dat is nagenoeg 3.5 maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Gezien de grote hoeveelheid gebruikte alcohol werd het rijbewijs van de man ingevorderd.

Veroorzaker aanrijding onder invloed van alcohol Wieringerwerf, vrijdag 24 januari 2003.
Vrijdagmorgen vond een eenzijdig ongeval plaats op de Rijksweg tussen de Havenweg en de Alkmaarseweg. De bestuurder van een personenauto, een 29-jarige man uit Den Helder, reed met zijn auto over de Rijksweg en verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur. Hierdoor raakte hij in een slip en botste tegen de vangrail. Het bleek dat de man alcohol had genuttigd. Hij blies 240 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane marge van 220 ug/l.

Vrouw gewond door niet ontdooide autoramen
Schagen, vrijdag 24 januari 2003.
Vanmorgen raakte een 45-jarige vrouw uit Schagen gewond bij een ongeval op de Sportlaan. Het slachtoffer reed met haar fiets over genoemde weg toen zij werd aangereden door een personenauto bestuurd door een 22-jarige man uit Schagen. Het bleek dat een deel van de ramen van de door hem bestuurde auto niet waren ontdooid waardoor de bestuurder slecht zicht had. Vermoedelijk heeft hij daardoor de fietster te laat opgemerkt. De vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar.

WESTFRIESLAND

Snelheidscontroles
Donderdagmiddag tussen 12.00 en 13.30 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Provincialeweg waarbij het volgende werd geconstateerd. Maximumsnelheid ter plaatse: 80 km/u
Aantal passanten: 570
Aantal overtredingen: 13
Hoogst gemeten snelheid: 103 km/u

Thermostaten gestolen
Hoorn, donderdag 23 januari 2003.
Donderdagavond heeft de bedrijfsleider van een bedrijf aan de Dr. C.J.K. van Aalstweg aangifte gedaan van de diefstal van zeven thermostaten voor cv-installaties uit zijn winkel. De goederen lagen in een vitrinekast die door de dader werd opengebroken. De diefstal moet hebben plaatsgevonden op donderdag tussen 09.00 en 19.00 uur. De waarde van de weggenomen goederen bedraagt ongeveer 8000 euro.

Rijden onder invloed van alcohol
Wervershoof, vrijdag 24 januari 2003.
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 28-jarige man uit Wervershoof aangehouden op de Dirk Bijvoetweg. De man reed daar als bestuurder van een personenauto. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 450 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Hoorn, vrijdag 24 januari 2003.
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 23-jarige man uit Zwaag aangehouden op de Amstelweg. De man reed daar als bestuurder van een personenauto. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 465 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.