Ingezonden persbericht


Persbericht

Leidschendam, 27 januari 2003

VVV-gids Groepsarrangementen compleet op www.vvv-
groepsarrangementen.nl

Groepsdagtocht nu ook
te boeken via internet

Jaarlijks 'doen' wij als Nederlanders bijna een miljard dagtochten. Steeds vaker maken we zo'n tocht in groepsverband. Met de hele familie, met vrienden, met collega's of met de leden van een vereniging. De nieuwste trend is om zo'n georganiseerd daguitje via internet te boeken.

Cijfers van Toerisme Recreatie Nederland tonen aan dat zo'n 30 procent van de Nederlandse bevolking in 2001 een groepsdagtocht of meerdaags verblijf met een groep van meer dan 15 personen heeft ondernomen. Het leeuwendeel van de groepsdagtochten wordt in het binnenland doorgebracht (90%). De provincies Zuid-Holland (18%), Noord-Brabant (16%) en Noord-Holland (13%) zijn het meest populair.

Een riant aanbod van ruim 200 dagtochten is te vinden in de VVV-gids Groepsarrangementen 2003, die verkrijgbaar is bij de VVV-kantoren in het gehele land. Nieuw is dat deze gids in zijn geheel is gedigitaliseerd en vanaf 28 januari nu ook onder de naam www.vvv- groepsarrangementen.nl is te vinden op internet.
Dat geeft een aantal grote voordelen. Zo kunnen de leden van een groep zelf thuis in individueel gemakkelijk 'bladeren' en (per e-mail overleggend) een keuze maken. Daarna kan iin groepslid vanuit huis of kantoor uit gewoon de boeking reserveren. Een derde voordeel voor de groepsboeker is dat het aanbod tussentijds kan worden aangepast, geactualiseerd en eventueel uitgebreid.

Wie de site www.vvv-groepsarrangementen.nl binnenwandelt leest op de homepage een aantal algemene regels, over wat precies wordt verstaan onder een groepsdagarrangement. Daarna heeft de internet-bezoeker de keuze uit tal van verschillende thema's, zoals actief/survival, ambacht, attractie/spelen, culinair, cultuur/historie, entertainment, fietsen, wandelen, golfen, industrieel toerisme en rondvaarten. Wie deze pictogrammen aanklikt, vindt meer specifieke informatie en kan daarna zelf reserveren.

De VVV-gids Groepsarrangementen is een initiatief dat is ontwikkeld door de organisatie Toerisme Recreatie Nederland, de organisatie die het toeristisch, recreatief en congresbezoek aan en in Nederland bevordert. TRN heeft nu ook de bijbehorende internet-site, in samenwerking met de VVV's ontwikkeld. Behalve rechtstreeks is zij ook te bereiken via de algemene toeristische site www.lekkerweg.nl


^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^