Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom

Vrijdag 24 januari 2003

Snelheidscontroles
Bergen op Zoom: Vrijdagochtend is door het verkeershandhavingsteam van de politie Midden en West Brabant een viertal snelheidscontroles gehouden. De snelheidscontroles hadden plaats op de Kastanjelaan, Zuidzijde Zoom, Laan van Reimerswaal en de Gagelboslaan in Bergen op Zoom. In totaal werden 1590 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Er zijn in totaal 150 overtredingen geconstateerd. De controles vonden plaats tussen 10.00 uur en 15.45 uur.

Rijden onder invloed
Bergen op Zoom: Op het Weverskat in Bergen op Zoom is donderdagnacht een 50-jarige inwoner uit Bergen op Zoom aangehouden door de politie. Uit onderzoek bleek dat de man teveel had gedronken. De man is met een dagvaarding en een rijverbod heengezonden

Diefstal bromfiets
Halsteren: In de Schoolstraat in Halsteren is woensdag een bromfiets ontvreemd. De bromfiets stond geparkeerd voor een woning aan de Schoolstraat. De bromfiets had een waarde van 500 Euro.

Verlichtingscontrole
Halsteren: Door de politie van het team Halsteren is vrijdagochtend een verlichtingscontrole gehouden. Tijdens de controle werden een grote hoeveelheid fietsers en bromfietsers gecontroleerd. Uiteindelijk zijn er een 17-tal bekeuringen uitgeschreven voor het niet in orde zijn van de verlichting.

Snelheidscontrole
Rucphen: Donderdagmiddag en avond is door de politie van het team Rucphen verkeerscontroles gehouden. Op diverse locaties binnen de bebouwde kom van de gemeente Rucphen is oa. gecontroleerd op snelheid, waarbij gebruik gemaakt werd van de zgn. laserpatrol. In totaal is hiervoor een viertal bekeuringen uitgeschreven ivm overschrijden van de maximumsnelheid. De hoogste gemeten snelheid betrof 69 km op de Poppestraat in St. Willebrord. Buiten de bekeuringen voor de snelheid is ook bekeurd voor het niet dragen van de autogordel (waaronder 1x voor het niet op deugdelijke wijze vervoeren van een kind in een auto). 11 bekeuringen zijn uitgeschreven voor het hebben van een te groot vermogen van een bromfiets en 2 bekeuringen voor het in het bezit hebben van softdrugs.

Heling
Rucphen: Vrijdagochtend is een 21-jarige inwoner uit Roosendaal aangehouden verdacht van heling van een bromfiets. De man werd door de politie op de St. Martinusstraat in Rucphen gecontroleerd en bleek in het bezit te zijn van een bromfiets die in 2002 gestolen zou zijn. De verdachte bekende waarna de bromfiets terug kon naar de eigenaar. De verdachte is met een dagvaarding heengezonden en zal zich op een later tijdstip voor de rechter moeten verantwoorden.

Inbraak kantoorpand
Roosendaal: Donderdagavond is er ingebroken in het pand van Kentron aan de Streuvelslaan in Roosendaal. De dader(s) vernielde enkele ruiten waarna het pand kon worden betreden. De dader(s) nam enkele computers weg. Door de technische recherche zijn sporen veiliggesteld voor nader onderzoek.

Greep uit kassa
Roosendaal: Een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is vanochtend door de politie aangehouden. De man was door personeel van een winkel aan de Molenstraat betrapt op het stelen van geld uit de kassa. De man is overgebracht naar het politiebureau. De man is met een dagvaarding naar huis gezonden en zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden.

Aanrijding
Roosendaal: Op de kruising van de BM. Prinsensingel met de Kloosterstraat in Roosendaal heeft vrijdagochtend een aanrijding plaatsgevonden. Een 39-jarige bestuurder van een personenauto verleende op het kruipunt geen voorrang aan een fietser. De fietser, een 76-jarige inwoonster uit Roosendaal, kwam bij de aanrijding ten val maar raakte gelukkig niet gewond.

Districtsrecherche:

Politie houdt man aan op verdenking handel heroïne

Op verdenking van handel in heroïne is maandagmiddag 20 januari een 33-jarige inwoner uit Roosendaal aangehouden door de districtsrecherche van de politie Bergen op Zoom. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een levering op 15 maart 2000 in Roosendaal van ruim 53 kg heroïne.

Diezelfde dag werd in Frankrijk een man aangehouden die in het bezit was van 53 kg heroïne. De man kon net voor zijn overtocht naar Engeland worden aangehouden. De man is in Frankrijk voor dit feit vervolgd en veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar. Vervolgens heeft er een uitgebreid internationaal politie-onderzoek in Engeland, Frankrijk en Duitsland plaatsgevonden. Dit onderzoek heeft geleid tot aanhouding van een tweetal verdachten die betrokken zijn geweest bij het drugstransport. Deze verdachten zijn in Duitsland inmiddels veroordeeld tot respectievelijk 5 en 7,5 jaar gevangenisstraf.

Naar aanleiding van dit interne onderzoek is vanuit het buitenland een rechtshulpverzoek, bij het openbaar ministerie in Breda, binnengekomen. Het betreft het verzoek om een onderzoek op te starten naar de betrokkenheid van de 33-jarige inwoner uit Roosendaal. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in de aanhouding van de man. Hij is vrijdag 24 januari 2003 voorgeleid voor de rechter-commissaris in Breda en is in bewaring gesteld.

Bron: Nicolette Bovenhorst