Gemeente Deventer

Actiebudget jongeren

GEMEENTE STEUNT JONGERENACTIVITEITEN

De gemeente Deventer vindt het belangrijk dat jongeren worden gestimuleerd om zelfstandig activiteiten voor jongeren te organiseren en uit te voeren. Op die manier kunnen zij eigen initiatieven ontwikkelen en tevens iets voor elkaar doen en betekenen. De gemeente helpt graag een handje mee hiervoor mogelijkheden te creëren. Daarom heeft de gemeente voor de jeugd in Deventer een budget gereserveerd waaruit subsidies verleend worden.

Subsidies, geld dus, voor jongeren, jongerengroepen en jongerenorganisaties die een activiteit organiseren voor jongeren. Per activiteit is maximaal duizend euro subsidie te krijgen. Als het een activiteit is met een bijzonder karakter, is een hoger bedrag mogelijk tot maximaal tweeduizend euro. De jongeren bepalen zelf de activiteiten.

Voor een subsidieverzoek is een aanvraagformulier nodig. Die kunt u krijgen in het Gemeentelijk Informatiecentrum in het Stadskantoor, Burseplein 20. Het aanvraagformulier moet tenminste vier weken voordat de activiteit plaatsheeft, zijn ingediend. Het is ook belangrijk bij het financiële gedeelte op het subsidieverzoek goed aan te geven welke inkomsten en uitgaven worden verwacht. Noodzakelijk voor de gemeente maar ook voor de organisatie. Zo worden onverwachte uitgaven en eventuele financiële problemen voorkomen.

Twee weken nadat de gemeente het verzoek heeft ontvangen, wordt bekendgemaakt of er subsidie wordt verstrekt en hoeveel.

DAT IS DEVENTER ? SAMEN MAKEN WE HET LEUKER!