Gemeente Deventer

Naoorlogse wijken

BEVORDEREN KWALITEIT NAOORLOGSE WIJKEN EN BUURTEN

De gemeente Deventer en de woningcorporaties Woonunie, Hanzewonen en Rentré Wonen hebben voor de komende tien jaar afspraken gemaakt. Het gaat om de verbetering van naoorlogse wijken en buurten door het aanpassen van de bestaande woningvoorraad en sociale verbeterings-programma's. Het doel is 2500 woningen te slopen en nieuw te bouwen, 750 huurwoningen te verkopen en 750 huurwoningen hoger in de markt te zetten. Het gaat om delen van de Zandweerd en Borgele, Keizerslanden, Voorstad-Oost en Rivierenwijk en (op kleinere schaal) De Hoven, Zandweerd-Zuid, Rode Dorp, Hoornwerk, Mr. H.F. de Boerlaan en Oostriklaan.

De afspraken dragen bij aan het verbeteren van de woonkwaliteit en leefbaarheid in deze wijken en buurten. Ook ontstaat er een woningaanbod wat op de lange termijn beter aansluit op de vraag.

De afspraken tussen gemeente en woningcorporaties zijn vastgelegd in een 'Raamovereenkomst Transformatie Deventer 2003-2013'.

Gemeente en corporaties gaan de komende jaren voor de genoemde gebieden visies en plannen ontwikkelen in samenspraak met bewoners en andere partijen. Zij investeren daarvoor samen ongeveer driehonderd miljoen euro. De afspraken worden regelmatig geëvalueerd en zo nodig bijgesteld.

Ondertekenen raamovereenkomst tussen de gemeente Deventer en woningcorporaties Woonunie, Hanzewonen en Rentré Wonen, waarin afspraken staan over de verandering in naoorlogse wijken tot 2013.