Korps: Brabant-Noord, plaats: `s-Hertogenbosch 24-01-2003 Persbrichten district Den Bosch

JONGEN AANGEHOUDEN, `s-Hertogenbosch

Donderdagmiddag is een 18-jarige jongen uit `s-Hertogenbosch aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 61-jarige Bosschenaar in de Cypresstraat in `s-Hertogenbosch te hebben mishandeld. De jongen is voor verder onderzoek ingesloten.

RIJBEWIJS KWIJT BIJ SNELHEIDSCONTROLE, `s-Hertogenbosch

Donderdagmiddag zijn een 41-jarige man uit Heusden en een 34 jarige man uit `s-Hertogenbosch bekeurd en is hun rijbewijs ingevorderd. De mannen werden op de Haverlij in `s-Hertogenbosch bekeurd tijdens een snelheidscontrole. Ze bleken boven de 100 km/u te rijden. Omdat ze meer dan 50 km te hard reed werd ook hun rijbewijs ingevorderd.

MAN NEERGESTOKEN, `s-Hertogenbosch

De afgelopen nacht, rond 02.30 uur werd gemeld dat op de Hildebrandstraat in `s-Hertogenbosch een man was neergestoken Ter plaatse trof de politie een 27-jarige man uit `s-Hertogenbosch die verschillende keren was gestoken. Aan de hand van de verklaring van de man en van enkele getuigen kon enige tijd later een 30-jarige Bosschenaar worden aangehouden. De man wordt ervan verdacht het slachtoffer neergestoken te hebben. Naar de reden van de steekpartij wordt een onderzoek ingesteld. De 30 jarige Bosschenaar is in verzekering gesteld en ingesloten.

RAMKRAAK BIJ OPSPORING VERZOCHT, `s-Hertogenbosch

Maandag 27 januari wordt in het Avro programma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan een ramkraak in een winkel aan de Verwerstraat in `s-Hertogenbosch in de nacht van 19 op 20 december 2002. Uit de winkel werden een aantal waardevolle klokken gestolen. Tijdens de uitzending zullen beeld worden getoond van verschillende locaties. Ook zullen beelden van een bewakingscamera getoond worden waarop de ramkraak te zien is. Een aantal vragen zullen aan de kijkers worden gesteld. Zo is de politie op zoek naar een fietser die op het moment dat de ramauto de pui van de winkel ramde langs kwam fietsen. En worden vragen gesteld over de uit de winkel gestolen klokken. Ook worden beelden getoond van de plaats in Waalwijk waar de auto, die gebruikt is bij de ramkraak, eerder is gestolen en de Theerestraat in Sint Michielsgestel waar de auto, na de ramkraak, uitgebrand is teruggevonden. Verder wordt de aandacht gevraagd voor het Breukelsplein in Boxtel, waar papieren zijn aangetroffen, afkomstig uit de bij de ramkraak gebruikte auto. De ramkraak zal in de tweede uitzending tussen 220.00 en 22.30 uur worden behandeld. Op dinsdag 28 januari zal rond 10 voor half een, een herhaling worden uitgezonden.

MAN GEWOND BIJ ONGEVAL, `s-Hertogenbosch

Vrijdagmorgen is een 43-jarige man uit `s-Hertogenbosch bij een val partij gewond geraakt. De man reed op zijn snorfiets over de Sint Teunislaan in `s-Hertogenbosch. Bij een uitwijkmanoeuvre kwam hij ten val. De man is met hoofdletsel overgebracht naar een ziekenhuis in `s-Hertogenbosch.

POGING TOT OVERVAL, `s-Hertogenbosch

Vrijdagmorgen heeft een poging tot overval plaats gevonden op een speelgoedwinkel aan de Arena in `s-Hertogenbosch. Rond 10.50 uur kwam een man de winkel binnen die direct naar de toonbank met daarop de kassa liep. Hij haalde een vuistvuurwapen te voorschijn en bedreigde daarmee de caissière De man zei haar de kassa te open. Door de zenuwen lukte het de caissière niet de kassa te openen. Toen het ook na aandringen van de overvaller niet lukte, vertrok hij uit de winkel in de richting van de Bloemenkamp. De overvaller was een man van ongeveer
1.70 meter groot en ongeveer 35 jaar oud. Hij droeg een donker jas en broek. Verder droeg hij een muts en een sjaal. De politie is op zoek naar getuigen van deze poging tot overval. Op het moment van de overval waren er waarschijnlijk enkele klanten in de winkel die wisten te ontkomen. De politie wil graag met hen in contact komen. Ook andere mensen die iets hebben gezien worden uitgenodigd contact op te nemen met de politie op 0900-8844.

GEWONDEN BIJ ONGEVAL, `s-Hertogenbosch

Vrijdagmorgen zijn drie personen gewond geraakt bij een ongeval. Op de kruising Bruistensingel - Rodenborchweg - Rijksweg A2 ontstond een aanrijding tussen een personenauto, bestuurd door een 56-jarige man uit Oss en vijftal voor hem stilstaande auto`s. De man zag te laat dat er een file stond. Een 58-jarige bestuurster uit Sint Genesius Rode (België), een 38-jarige bestuurster uit `s-Hertogenbosch en een 39-jarige bestuurder uit `s-Hertogenbosch zijn met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis in `s-Hertogenbosch.