Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

vrijdag 24 januari 2003

Team Altena

Inbraak woning
ANDEL: Terwijl de bewoner lag te slapen werd er in de nacht van 23 op 24 ingebroken in een woning aan de Wilhelminastraat. De achterdeur werd opengebroken waarna de benedenverdieping werd doorzocht. Door de dader(s) is geld weggenomen.

Inbraak woning op klaarlichte dag HANK: Werd er op 24 januari `03 rond het middaguur ingebroken in een woning aan de Stadhoudershoef. Door het vernielen van een ruit kon men binnenkomen en de nodige geluidsapparatuur meenemen.

Verkeerscontrole
VEEN: Werd er in de ochtenduren van 23 januari `03 een snelheidscontrole gehouden op de Provincialeweg-Oost. De hoogst gemeten snelheid was 116 km/u, terwijl daar 80 km/u is toegestaan. Er zijn in totaal 18 bestuurders verbaliseerd.

Verkeersongeval met letsel HANK: Vond op 23 januari `03 rond 15.40 uur een aanrijding plaats op de kruising Provincialeweg, Jachtsloot en Rijksweg. De bestuurder van een Volkswagen Caddy een 46 jarige man uit Rijen reed over de Provincialeweg en wilde linksaf slaan, richting de oprit van de A 27. Hij verleende hierbij geen voorrang aan de Ford Ka bestuurd door een 25 jarige vrouw uit Sliedrecht die uit tegenovergestelde richting kwam. Ten gevolge van de aanrijding klaagde de bestuurster van de Ka over pijn in haar borst en werd door de ambulance overgebracht naar het Beatrix ziekenhuis te Gorinchem.

Team Oosterhout

Aanrijding met licht letsel OOSTERHOUT: Door nog onbekende oorzaak is vanmorgen omstreeks 10.40 uur een 19 jarige bestuurster uit Oosterhout met haar auto op de afrit van de A59 onder Made de macht over het stuur verloren en tegen de vangrail gereden.
De vrouw werd met licht hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis

Team Gilze en Rijen

Oplichting door zogenaamde bankmedewerker GILZE Op 22 januari omstreeks 13.00 uur werd een 75 jarige vrouw uit Gilze benaderd door een man die zich uitgaf als bankmedewerker. De man zei dat hij de pinpas en de pincode nodig had om een nieuwe pas te regelen. Hierop gaf de vrouw de man de pinpas en de pincode en vertrok. Vijf minuten later werd euro 1250 van de betreffende rekening gepind.

Inbraak rijwielzaak
RIJEN: Werd in de nacht van donderdag op vrijdag 24 januari 2003 ingebroken in een rijwielzaak aan de Rembrandtlaan te Rijen. Om binnen te komen was men over een muur geklommen en heeft men een slot geforceerd. Er werden ongeveer 25 fietsen meegenomen. Opvallend dat de rijwielhandelaar de nacht ervoor ook al ongewenst bezoek had gehad. Toen werd niets weggenomen.

Team Dongen

Diefstal uit bedrijf
DONGEN: In een bedrijf aan De Leest is donderdagavond ingebroken. Door een ruit te vernielen zijn de onbekende daders het pand binnengekomen. Vanuit het bedrijf zijn 3 computerkasten ontvreemd. Afgelopen zondag was het bedrijf ook al het slachtoffer van een inbraak.

Team Loon op Zand

Verkeerscontrole
LOON OP ZAND: In de avonduren is er een "rijdende" verkeerscontrole gehouden door de gemeente. Daarbij werden diverse overtreders bekeurd, te weten:
5 bestuurders voor het rijden met ingeschakelde mistlichten aan de voorzijde van de auto.
8 bestuurders voor het rijden zonder verlichting op de fiets.
1 bestuurder voor het telefoneren tijdens het rijden.
1 bestuurder voor verkeersgevaarlijk rijgedrag (ong. 80 i.p.v. 30 km/u en het niet dragen autogordel)

Team Waalwijk

Woninginbraken
WAALWIJK: Op donderdagavond werd er op enkele plaatsen in woningen ingebroken.

- In de Burgemeester van. Heijstlaan kwam men binnen door de achterdeur open te breken. Vrijwel de gehele woning werd doorzocht. Vooralsnog mist men alleen sieraden.
- In een woning aan het Jacob Obrechtpark kwam men binnen door een bovenlicht aan de achterzijde open te breken. Hier werden enkele gebruiksgoederen gestolen.
- In een woning aan de Mr. Luijbenstraat werd ingebroken door de keukendeur open te breken. Hier werd geld en sieraden gestolen.

WASPIK: Op dezelfde avond werd hier ingebroken in een woning aan de Havendries. Men kwam hier deze woning binnen door aan de achterzijde een raam open te breken. Ook hier werden enkele gebruiksvoorwerpen gestolen.

Poging inbraak in bedrijf WAALWIJK: In een bedrijf aan de Eerste Zeine werd afgelopen nacht, omstreeks 02.15 uur, ingebroken. Men kwam het pand binnen door met een steen de ruit te vernielen. Maar kort daarop trad het alarm in werking waardoor de dader(s) zich uit de voeten hebben gemaakt. Er is niets gestolen.

Snelheidscontrole
WAALWIJK: Is een snelheidscontrole gehouden op de Altenaweg van 10.45 uur tot 11.45 uur. Er werden ongeveer 60 voertuigen gecontroleerd. Er zijn 10 processen-verbaal opgemaakt. De hoogst vastgestelde snelheid bedroeg 78 km/u.

Bron: Henk Ketelaar