Gemeente Rheden


Nieuwe sportnota

Sporten is gezond èn sporten is leuk!! De gemeente Rheden vindt dat sport voor iedereen toegankelijk moet zijn. Het is een basisvoorziening waar alle inwoners recht op hebben, ongeacht leeftijd, inkomen en etnische achtergrond. Alle reden dus om het gemeentelijk sportbeleid up-tot-date te houden.

De huidige sportnota uit 1996 is niet meer actueel. Items als breedtesport, professionalisering en verenigingsondersteuning staan de laatste jaren sterk in de aandacht. Daarom was het tijd voor een nieuwe nota. Die nieuwe nota is inmiddels opgesteld en heeft de naam: Kadernotitie Sport. De naam zegt het al: de notitie geeft kaders aan. De notitie is tot stand gekomen met behulp van verschillende verenigingen en instellingen. Hij brengt de huidige stand van sportzaken helder in beeld. Op basis van gesignaleerde knelpunten, verwachte ontwikkelingen en trends zijn beleidskaders vastgesteld waarbinnen het gemeentelijk sportbeleid zich de komende vijf jaar kan ontwikkelen.

De notitie is deze week door burgemeester en wethouders besproken en wordt in februari door de gemeenteraad behandeld. Daarna krijgen alle sportverenigingen en instellingen een exemplaar van de notitie toegestuurd met het verzoek om een reactie te geven. Er wordt ook een inspraakavond georganiseerd. U leest daarover over enkele weken meer!


Copyright: Gemeente Rheden