FNV

FNV Nieuwsagenda

Vrijdag 24 januari

11-15 uur, Franciscushuis, Van de Does de Willeboissingel 11 in Den Bosch. Jaarlijkse ontmoeting rond het thema 'vakbeweging en levensbeschouwing'. Tijdens het eerste deel maken deelnemers kennis met de levensbeschouwelijke activiteiten die in FNV-verband plaatsvinden. Vanaf 13 uur zal Ernst Stern, de oprichter van de Nederlandse 'Liga van de rechten van de mens' een introductie geven op het thema mensenrechten. Meer informatie bij FNV-beleidsmedewerker Jan Schrauwen, telefoon 020 5816680.

12 uur, RĂ©sidence Fontaine Royale in Amstelveen. FNV KIEM start onderhandelingen over nieuwe CAO Grafimedia (50 duizend werknemers). Meer informatie bij voorlichter Jan de Geus, telefoon 06 13032245.

16 uur, Dr. Kuyperstraat 5 in Den Haag. In het CDA-partijbureau organiseert het wetenschappelijk instituut van de christen-democraten een mini-symposium over arbeidsmarkt en sociale zekerheid. De hooglereraren Eijffinger en Bovenberg (Universiteit van Tilburg) en Gerda Verburg (CDA-fractie) geven hun visie op beide thema's en voorzien de verkiezingsuitslag van commentaar. FNV-bestuurder Agnes Jongerius debatteert mee. Meer informatie bij het CDA, telefoon 070 3424870.