Prolion Holding N.V.

PERSBERICHT

Vijfhuizen, 24 januari 2003

NIEUW FILIAAL IN HET VERENIGD KONINKRIJK


Prolion Holding maakt bekend dat voor GM (UK) Ltd, het Engelse verkoopfiliaal, surseance van betaling wordt aangevraagd.

Prolion Holding deelt mee dat gisteren, 23 januari 2003, in het kader van een financiële herstructering, werd besloten surseance van betaling aan te vragen voor de Britse dochter GM (UK) Ltd.
De voornaamste reden hiervoor is te vinden in voortdurende problemen uit het verleden waarvoor geen oplossingen te vinden waren. Zo had GM (UK) Ltd een participatie van 48 % in en een belangrijke lening aan GM Liberty Ltd, de Britse AMS distributeur die reeds eerder surseance van betaling aanvroeg.
Om in de tussentijd toch continuïteit naar de britse markt te bieden werd alvast besloten een nieuw filiaal, Gascoigne Melotte Milking Solutions Ltd, op te richten van waaruit een aantal commerciële en service activiteiten zal worden opgezet. Het ligt in de bedoeling om met de nieuwe vennootschap de activiteiten financieel te herstructureren teneinde binnen enkele weken een succesvolle doorstart te realiseren.

Een mogelijk faillissement van GM (UK) Ltd zal negatieve financiële gevolgen hebben voor de Prolion / GM groep.
Met haar nieuwe filiaal met thuisbasis Monmouth (South-Wales), heeft Prolion ervoor gezorgd dat de Britse GM en AMS veehouders, naar analogie met wat reeds eerder in Duitsland, Nederland en Frankrijk gebeurde, niet in de kou achterblijven.

Directie & Raad van Commissarissen
Prolion Holding N.V.

Voor nadere informatie:
Prolion Holding N.V.
De heer B. Vandekerckhove
Tel: 023 558 9050

Website:www.prolion.nl (deze website is beschikbaar vanaf 27 januari 2003)

Profiel
Prolion, sinds juli 1997 genoteerd aan Euronext Amsterdam, is als full-line leverancier van melkwinningsapparatuur gespecialiseerd in ontwikkeling, productie en verkoop van systemen voor de automatisering en procesbeheersing in de melkvee-houderijsector. De wereldwijde vermarkting vindt plaats via 100% dochteronderneming Gascoigne Melotte met eigen vestigingen in de belangrijkste Europese zuivellanden en via exportactiviteiten. Nauwe samenwerking met een fijnvertakt dealernetwerk van specialisten in melkwinningsapparatuur waarborgt een kwalitatief hoogwaardige ondersteuning van de eindgebruiker. Het totale productprogramma omvat conventionele melkwinningsapparatuur en een, op eigen technologie gebaseerd, Automatisch Melk Systeem (AMS).