Federatie van Ouderverenigingen

Signalementen

23 januari 2003

Signalementen

Europees Jaar

Bij de nieuwe campagne van De Uitdaging komt een landelijke mediacampagne en dan regionale acties. De plaatsen die in maart worden aangedaan zijn:

1 maart, Rotterdam
7 maart, Friesland (Leeuwarden of Heerenveen)
15 maart, Utrecht
21 maart, Twente (Enschede of Hengelo)
Inclusion Europe heeft een Europese Kunsttentoonstelling samengesteld. Stichting Philadelphia Zorg biedt eind december 2003 hiervoor expositieruimte in het nieuwe centrum voor beeldvorming 'Evenbeeld' in Angerlo, bij Arnhem.

Website Kiezen doe je zelf

Vanaf 1 januari is de website van het project Kiezen doe je zelf in de lucht: www.kiezendoejezelf.nl
U vindt informatie over modernisering AWBZ en vraaggestuurde bekostiging, info over voorlichtingsbijeenkomsten enz.. In januari kwam weer een nieuwsbrief uit.

Nieuwe uitgaven

De brochure over Williams syndroom is aangepast en herdrukt. Hij kost 11,64 voor leden en 17,47 voor anderen, bestelnummer 49001. Aanraders is de nieuwe literatuurlijst voor met boeken voor ouders van mensen met een verstandelijke handicap. Boeken die ook door ouders aangeraden zijn omdat ze herkenning oproepen, informatie geven of advies en steun bieden.De prijs is 3,25 voor leden en 5,25 voor anderen, bestelnummer 02044.
Twee nieuwe makkelijk leesbare uitgaven van Inclusion zijn bij de FvO verkrijgbaar: Wat is de Europese Unie?en Discriminatie kwetst diep binnenin! Ze kosten 3,25 voor leden en 4,90 voor anderen. Alle prijzen van FvO-uitgaven zijn incl. verzendkosten.

Brochure Mondzorg

Mondzorg voor mensen met een handicap is een praktische uitgave met veel tips en plaatjes. Hij kost 1,75 en is te bestellen bij het NIGZ in Woerden, tel. 0348 43 76 06 of klantenservice@nigz.nl of via www.ivorenkruis.nl

Autisme Congres

Op 14 februari is en voor de derde keer een Nationaal Autisme Congres. Enerzijds is het een wetenschappelijk congres. Anderzijds worden vier Nederlandstalige interactieve minisymposia gehouden over mediatietherapie, psycho-educatie, communicatie en uitleg aan de persoon met een stoornis over wat hem onderscheidt van anderen. Meer informatie op www.congresscare.com

Cursus Partners in Policymaking

De cursus in Zuid-Holland over Partners in Policymaking is afgesloten Er start binnenkort een nieuwe cursus waaraan mensen uit het hele land kunnen deelnemen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anne Wibaut, tel. 070 326 45 46 of een kijkje nemen op de website www.stichtingdetoekomst.nl