Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 24 januari 2003

Winkeldiefstal

TILBURG - In een warenhuis aan de heuvelstraat liepen gisteravond twee Tilburgse dames (20 en 23 jaar oud) tegen de lamp. Zij werden door beveiligingspersoneel betrapt bij de diefstal van 8 stuks nachtkleding.

Politie vindt hennepkwekerij na keukenbrand

TILBURG - Aan de Croydonstraat brak gisteravond rond tien over zeven brand uit in de woning van een 29-jarige vrouw. De brand is vermoedelijk veroorzaakt door een halogeenlampje dat op kleding lag. Door de hitte van het lampje vatte de kleding vlam. De keuken brandde nagenoeg uit en in de woning ontstond veel waterschade. De Tilburgse brandweer had het vuur snel onder controle. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De bewoonster werd na de brand door de politie aangehouden omdat op de eerste verdieping een hennepkwekerij met 97 planten werd aangetroffen. Na verhoor mocht de vrouw weer naar huis. De hennepplanten en hun warmtebronnen (20 lampen) werden in beslaggenomen. Bij onderzoek door Essent bleek dat er met de elektriciteitsmeter was geknoeid. Essent heeft deze meter dan ook meegenomen voor onderzoek.

5 bekeuringen bij verlichtingscontrole

TILBURG - Aan de Langendijk gingen gisteravond 5 fietsers op de bon omdat zij de verlichting niet in orde hadden.

18 bekeuringen bij verkeerscontrole

OISTERWIJK - Door het politieteam Oisterwijk werden gisteravond verkeerscontroles gehouden aan de Moergestelseweg en de Burgemeester Verwielstraat. Aan de Moergestelseweg gingen vier weggebruikers op de bon omdat ze te hard reden. Één weggebruiker kreeg een bon voor overtreden inhaalverbod. Één voor kapotte verlichting en twee voor het onterecht voeren van mistlampen. Aan de Burgemeester Verwielstraat kregen 10 bromfietser bekeuringen. Vijf van hen omdat er aan het vermogen van de bromfiets was geknoeid. Drie omdat ze zonder helm reden. Een had geen gele plaat op de brommer en een kreeg een bekeuring voor het rijden zonder bromfietscertificaat.

Agenten pakken autodieven op

TILBURG - An de Kerkenbosplaats zagen oplettende buurtbewoners dat er ingebroken werd in de auto van een 57-jarige Tilburger. De politie die gewaarschuwd wordt stelt bij onderzoek vast dat de twee aspirant inbrekers geprobeerd hadden om de auto weg te halen. Een onderzoek in de omgeving was succesvol. In de Hindeloopenstraat troffen de zoekende agenten twee mannen aan die volledig aan het signalement voldeden die getuigen hen hadden gegeven. De twee werden aangehouden. Het zijn twee Tilburgse mannen van 19 en 20 jaar oud.

Tilburger probeert de politie te foppen, maar helaas

TILBURG - Een 38-jarige Tilburger die vannacht de politie probeerde te foppen kwam bedrogen uit. Door met zijn auto te hard te rijden trok de man vannacht rond tien over halftwee de aandacht van surveillerende agenten en als die hem een stopteken geven voldoet de Tilburger daar niet aan en ontstaat er een achtervolging in de buurt tussen de Berkdijksestraat en het Rooseveltplein. Op het moment dat de Tilburger denkt dat de kust veilig is zet hij zijn auto aan de kant en doet de agenten die dit nog net zien geloven dat hij te voet is en met een auto niets van doen heeft. De man heeft echter wel een autosleutel bij zich die perfect past op de auto die de agenten hadden achtervolgd. Waarom de man uit de handen van de politie wilde blijven werd ook snel duidelijk want hij had behoorlijk aan Bachus geofferd. Aan het bureau blies de man bijna 1 promille. Hij kreeg een rijverbod van vier uren opgelegd en de politie maakt proces-verbaal op.

Bekeuringen aan de Dr. Deelenlaan

TILBURG - Agenten van het politieteam Wilhelminapark hebben vanmorgen aan de Dr. Deelenlaan 8 fietsers bekeurd die de verlichting van hun stalen ros niet in orde hadden. Een automobilist kreeg een bekeringen voor het rijden in strijd met een gesloten verklaring. Hij reed over het bruggetje aan de Dr. Deelenlaan.

Duister rijdt zonder rijbewijs en geeft valse naam op

TILBURG - Vanmorgen rond negen uur hebben agenten aan de Midden Brabantweg een 57-jarige man uit het Duitse Frankfurt aangehouden. De man reed zonder rijbewijs in een auto. Als de politie hem naar zijn naam vraagt geeft hij een valse naam op.

18 fietsers op de bon

TILBURG - Agenten van het politieteam Tilburg West hielden vanmorgen een verlichtingscontrole aan de Langendijk. Bij deze controle schreven de agenten 18 bekeuringen uit aan fietsers die de verlichting van hun tweewieler niet in orde hadden.

Winkeldieven

TILBURG - In een bouwmarkt aan de Von Suppestraat hebben agenten vanmorgen twee Tilburgers aangehouden. Zij waren betrapt bij de diefstal van een spuitbus met verf ter waarde van 6,50 euro.

Bron: Carel Bouman