TNT Post Groep NV

TPG BREIDT NETWERK VOOR ONGEADRESSEERDE POST IN DUITSLAND UIT

24 januari 2003

De post, express en logistieke onderneming TPG N.V heeft vandaag via haar dochter TPG Post Holdings (Deutschland) GmbH in Duitsland, 100% van de aandelen verworven van Werbeagentur Fischer GmbH, een distributeur van ongeadresseerde post gevestigd in Bergen (Beieren).

Deze acquisitie geeft TPG Post toegang tot een distributienetwerk dat 300.000 huishoudens in Zuid-Oost Duitsland dekt. Fischer is marktleider in deze regio en heeft in 2002 meer dan 132 miljoen folders verspreid.

"Door Werbeagentur Fischer over te nemen breidt TPG haar dekking en fijnmazigheid op de Duitse ongeadresseerde markt verder uit", aldus Harry Koorstra, group managing director van TPG Post. "Dit is een vitaal onderdeel van de strategie van TPG om het op één na grootste postbedrijf te worden in Duitsland en het eerste werkelijk pan-Europese postbedrijf van Europa."

Voortbouwend op de bestaande ongeadresseerde activiteiten van TPG Post in

Noord-West Duitsland, Berlijn en Baden-Würtemberg geeft deze acquisitie TPG Post een rechtstreekse toegang tot Zuid-Oost Duitsland. Hiermee wordt een opstap gemaakt naar verdere regionale expansie.

De huidige dekking voor ongeadresseerde postverspreiding door TPG Post in Duitsland omvat circa 14,5 miljoen huishoudens, met bestelrondes door meer dan 20.000 bezorgers. Behalve ongeadresseerde post worden via deze netwerken meer dan 21 miljoen geadresseerde tijdschriften verspreid.

Verder is TPG Post in Duitsland ook actief op het gebied van geadresseerde post via EP Europost, een joint venture tussen TPG Post en Hermes Versand Service, een dochteronderneming van het postorderbedrijf Otto Group. TPG Post beschikt bovendien over geadresseerde stadspostnetwerken in het westen van Duitsland. Daarnaast is haar dochteronderneming Cendris in Duitsland actief op het gebied van data en document management.

TPG N.V. verleent wereldwijd, onder de twee merknamen Koninklijke TPG Post en TNT, een breed scala aan post-, express en logistieke diensten. De onderneming heeft ruim 148.000 medewerkers in 60 landen en is in meer dan 200 landen actief. De omzet in 2001 bedroeg EUR 11,2 miljard en groeide in de eerste negen maanden van 2002 met 4,8%. TPG N.V. is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt.