Versatel Telecom International NV


- PERSBERICHT -
Versatel start samenwerkingsverband met 4Sure.IT

en lanceert met McAfee beveiligd ADSL internetpakket voor MKB voor 49 per maand

Amsterdam, 24 januari 2003 ­ Versatel Nederland B.V. heeft vandaag bekendgemaakt dat het eensamenwerkingsverband is aangegaan met 4Sure.IT, specialist in managed security services. Beidebedrijven zullen gezamenlijk internetdiensten introduceren die beveiligd zijn met Network Associates'beveiligingssoftware McAfee. Versatel en 4Sure.IT reageren hiermee op de toegenomen vraag van dezakelijke markt voor gebruiksvriendelijke en goed beveiligde toegang tot snel internet.

Als het eerste resultaat van dit samenwerkingsverband introduceert Versatel een snelle (1024 kbpsdownstream, 256 kbps upstream), onderhoudsvrije en veilige ADSL internetverbinding voor het MKB voor 49 per maand. Deze Business Internet aansluiting voldoet volledig aan de huidige snelheids- enbeveiligingseisen die het MKB aan een internetverbinding stelt. De McAfee beveiligingssoftware wordtautomatisch via de ADSL verbinding geïnstalleerd en op afstand beheerd. Hiermee is de klant altijdverzekerd van de allerlaatste versie van de beveiligingsprogramma's en bespaart hij aanzienlijk op dekosten voor systeembeheer.Versatel is hiermee de eerste internet service provider (ISP) die in samenwerking met leveranciers vanbeveiligingssoftware en beveiligingsdiensten een snelle en betrouwbare communicatieverbinding levertwaarbij gebruik wordt gemaakt van managed security services. Met deze gebundelde oplossing beschiktde klant over een beveiligde en kostenefficiënte ADSL internetverbinding zonder dat hiervoor additioneeldure beveiligingsappartuur of software hoeft te worden aangeschaft.Voor 49 per maand krijgen ondernemers permanent de beschikking over een betrouwbare op ADSLgebaseerde internetverbinding, die tot 40 keer sneller is dan inbellen via een analoge modem en ongeveer16 keer sneller is dan vergelijkbare internet abonnementen via de kabel. Dit maandelijks tarief is inclusiefonderhoud en het beheer van de ADSL apparatuur en de software licenties voor één pc.Het pakket omvat onder andere:· Betrouwbare en snelle ADSL internetverbinding van 1 Megabit per seconde, inclusief installatie van de ADSL router op locatie.· Licentie voor McAfee VirusScan ASaP anti-virussoftware en McAfee Desktop Firewall ASaP voor één pc, met eenvoudige mogelijkheden voor uitbreiding naar meerdere desktops.· Volautomatische installatie en onderhoud van de beveligingssoftware.· Online rapportage van de beveligingsstatus van de onderneming en de individuele pc's.· Uitgebreid hostingpakket met 1 domeinnaam, 10 POP3 e-mailadressen en 30 Mbyte webruimte.Versatel heeft de eenmalige installatiekosten tot 28 februari verlaagd van 349 naar 79, een besparingvan 270. En via de `niet goed, geld terug'-garantie krijgt een ondernemer bovendien al zijn kostenvolledig terug indien binnen een maand na oplevering mocht blijken dat het product niet aan deverwachtingen voldoet.Business Internet is gebaseerd op het ADSL netwerk van Vers - PERSBERICHT -

4Sure.IT4Sure.IT is onderdeel van Unit 4 Agresso, beursgenoteerd leverancier van bedrijfssoftware enbeveiligingsoplossingen. 4Sure.IT is gespecialiseerd in managed security services, het via internetdistibueren, installeren en beheren van anti-virussoftware en beveiligingsoplossingen. 4Sure.IT was de eerste organisatie in de Benelux die een complete oplossing aanbood voor managedsecurity en internet services, en heeft inmiddels een leidende positie ingenomen op de Nederlandse markt.De samenwerking met Versatel, de eerste overeenkomst met een internet service provider, beschouwt4Sure.IT als een belangrijke stap naar verdere uitbreiding van de marktpositie. Voor meer informatie:www.4sure.it.Versatel Nederland B.V. is onderdeel van Versatel Telecom International N.V. (Euronext: VRSA).Versatel heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam en is een concurrerende telecommunicatie operator entoonaangevend alternatief voor de voormalig monopolistische telecommunicatieaanbieders in haarthuismarkten in de Benelux en noordwest Duitsland. Versatel, opgericht in oktober 1995, is in het bezit vanvolledige telecommunicatielicenties voor Nederland, België en Duitsland en telt meer dan 75.000 zakelijkeklanten en ruim 1.100 werknemers. Versatel heeft een op eigen faciliteiten gebaseerd breedbandig netwerkdat gebruikmaakt van de modernste netwerktechnologieën om aan bedrijven breedbandige spraak-, data-en internetdiensten te bieden. Versatel is een beursgenoteerde vennootschap die een notering heeft aande Euronext Amsterdam (VRSA). Meer nieuws en informatie is verkrijgbaar via http://www.versatel.nl.The statements contained in this press release that are not historical facts are "forward looking statements". Actual events orresults may differ materially as a result of risks facing Versatel or actual results differing from the assumptions underlying suchstatements. All forward looking statements are expressly qualified in the entirety by the "Risk Factors" and other cautionarystatements included in our Form 20-F for the year ended December 31, 2001 filed with the SEC.