Arcadis NV

Arnhem, 24 januari 2003

ARCADIS WERKT AAN OVERKAPPING BOULEVARD PERIPHERIQUE PARIJS

De Franse dochter van ARCADIS is in opdracht van de stad Parijs betrokken bij de overkapping van een sectie van de rondweg rondom Parijs, de boulevard périphérique. Het betreft de overkapping van de Porte de Vanves in het zuiden van Parijs. Samen met SEGIC-Ingéniérie en Alain Spielmann als architect is ARCADIS verantwoordelijk voor het totale projectmanagement voor dit complexe project. De opdrachtsom voor het consortium bedraagt circa EUR 2,3 miljoen, waarvan ruim EUR 1,3 miljoen voor ARCADIS.

De 35 kilometer lange boulevard périphérique waar dagelijks zo'n 120.000 voertuigen over heenrijden is over een lengte van 5,8 kilometer al overdekt. Daar wordt nu op drie verschillende onderdelen 2 kilometer aan toegevoegd. De totale investeringssom hiervan bedraagt EUR 200 miljoen. De overkapping moet de geluidshinder voor omringende bebouwing terugbrengen en de stedelijke verbinding tussen Parijs en haar randgemeenten herstellen. Daarnaast is verbetering van de binnenstedelijke omgeving een belangrijk aandachtspunt.

ARCADIS levert samen met de partners een integrale aanpak waarin rekening wordt gehouden met tal van architectonische, functionele en milieueisen. Zo zal de ruimte bovenop de overkapping gebruikt gaan worden voor tal van nieuwe functies, waaronder recreatieve voorzieningen, parken en wegen. Het is dus een uitstekend voorbeeld van meervoudig ruimtegebruik. Verder kunnen door de aanwezige expertise binnen het team innovatieve technieken en materialen toegepast worden, zoals bijvoorbeeld high performance beton dat een relatief dunne toplaag vereist. Hierdoor ontstaat een goede aansluiting op de omliggende infrastructuur en gebouwen. Daarnaast wordt getest of industriële technologie op het gebied van luchtzuivering, waarbij vervuilde lucht wordt gezuiverd voordat deze wordt afgevoerd, ook toepasbaar is in tunnels.

ARCADIS is een toonaangevende dienstverlenende kennisorganisatie, wereldwijd werkzaam op de terreinen infrastructuur, gebouwen, milieu en communications. Wij nemen verantwoordelijkheid voor projecten en programma's van idee, via implementatie tot exploitatie. Centraal in onze integrale aanpak staat de meerwaarde voor onze opdrachtgevers. ARCADIS telt 8500 medewerkers, die met elkaar een jaarlijkse omzet van EUR 850 miljoen genereren. We zijn resultaatgericht, investeren voortdurend in onze kennis en vaardigheden, zodat we opdrachtgevers maximale waarde kunnen bieden in de vorm van haalbare oplossingen die bijdragen aan hun succes.