Politie Zaanstreek-waterland

13:45 23-JAN-03
LOC: PURMEREND, PLANETENSTRAAT
Splinternieuwe wasmachine uit woning gestolen
Gisterenavond of afgelopen nacht werd onder andere een splinternieuwe wasmachine uit een woning gestolen. Men kwam de woning binnen door een ruit aan de voorzijde in te slaan. Behalve de wasmachine nam men ook een paar schoenen, wat kleding en een krat bier weg. De wasmachine werd afgelopen vrijdag bij de woning bezorgd. De diefstal werd gisterenmiddag om half twee ontdekt. Tijdens de diefstal was er niemand thuis.

16:30 23-JAN-03
LOC: ZAANDAM, SIMON SPIERSWEG
Winkeldief verraadt zich zelf
Een 37-jarige man uit Zaandam rende in de richting van het station en keek daarbij steeds schichtig om zich heen. Dat werd gezien door een politieagent, die de zaak niet vertrouwde. Hij sprak de man op het station aan en vond drie nieuwe sloten onder zijn jas. De man bekende vlot de sloten zojuist bij een bouwmarkt te hebben gestolen. Hij werd aangehouden en naar het bureau gebracht. Na een verhoor en het opmaken van een proces-verbaal werd hij weer in vrijheid gesteld.

20:23 23-JAN-03
LOC: PURMEREND, NECKERSTRAAT
Audioapparatuur gestolen uit woning
Een fotocamera, een digitale camera en een stereotoren was de buit na een inbraak in een woning. De bewoner was gisterenavond even een uurtje afwezig en in die tijd werd er ingebroken. Men kwam de woning binnen door via het dak van een aanbouw een raam op de eerste verdieping te forceren.

06:24 24-JAN-03
loc.: WIJDEWORMER, A7

Vrachtwagen belandt in sloot

Een 49-jarige man uit Eindhoven is op de A7 in de richting van Purmerend met zijn vrachtauto (trekker-oplegger) van de weg geraakt. De man raakte de controle over het voertuig kwijt en reed via de berm de sloot in. Ter plaatse was de bestuurder al uit de vrachtwagen. Hij werd voor onderzoek meegenomen naar ziekenhuis de Heel. Na overleg tussen politie, brandweer, bergingsbedrijf en Rijkswaterstaat werd de vrachtauto bij daglicht en na de spits met behulp van twee hoogwerkers uit de sloot getakeld. De bestuurder bleek bij navraag in het ziekenhuis geen letsel te hebben.

06:28 24-JAN-03
loc.: ZAANDAM, THORBECKEWEG

Man gewond bij aanrijding

Een 21-jarige automobilist uit Zaandam is gewond geraakt nadat zijn auto en die van een 48-jarige plaatsgenoot elkaar raakten bij het veranderen van rijstrook. De laatste schoot na de aanrijding door over de middenberm en kwam op het weggedeelte van het tegemoetkomende verkeer terecht, maar kwam met de schrik vrij. Het slachtoffer is met letsel aan arm en nek overgebracht naar ziekenhuis de Heel.

12:07 24-JAN-03
loc.: KOOG AAN DE ZAAN, PARKZICHT

Vrouw (86) slachtoffer babbeltruc

Een man die zich uitgaf als medewerker van een bank, heeft een bankpas afhandig gemaakt van een 86-jarige vrouw uit Koog aan de Zaan en daarmee een geldbedrag van haar bankrekening gehaald. Op vrijdag 24 januari 2003 tussen 10.55 uur en 11.00 uur belde een onbekende man bij de vrouw aan. Hij vertelde dat hij haar bankpasje kwam halen en dat zij later die middag een nieuwe pas met een nieuwe pincode zou krijgen. Daarop gaf de vrouw haar bankpas plus pincode aan hem mee. Nadat hij was vertrokken, belde de achterdochtig geworden vrouw de bank voor meer informatie. Toen bleek er kort daarvoor met de pas 300 Euro gepint te zijn.
Het betreft een blanke, verzorgd uitziende man van tussen de 50 en 55 jaar, tussen 1.65 en 1.70 m lang, zwart haar en een normaal postuur.


*** Einde ***


^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^