Gemeente Haarlem
Grote Markt 2
Postbus 511
2003 PB Haarlem
Tel. 023-511 3000


Sector SB / Communicatie
Julia de Jong
511 4903
24 januari 2003
Tentoonstelling Bosranden
Gemeente Haarlem, Sector Stadsbeheer

Persbericht

Van Contactpersoon Doorkiesnummer(s) Datum Onderwerp TENTOONSTELLING in Natuur en Milieucentrum ter Kleef

Tot en met zondag 11 mei 2003 brengt het Natuur en Milieucentrum Ter Kleef in haar expositieruimte de tentoonstelling 'Bosranden'. Een veld en het besloten bos. Hierdoor heeft de bosrand een zeer rijke natuur. Veel van deze natuur wordt in de expositieruimte getoond.

De tentoonstelling is in een U-vorm opgesteld en bestaat uit drie lagen. De onderste toont het leven in de grond. De jonge bezoekers kunnen kruipend door een koker kennis maken met bijvoorbeeld de mol, muizen en regenwormen. De volgende laag is de bosbodem, die vooral rijk is aan insecten. Een etage hoger vinden we onder meer de groene specht, de vleermuis en de eekhoorn. De toppen van de bomen worden bewoond door onder andere grote roofvogels.

Veel dieren verlaten de bosrand niet of nauwelijks. Anderen slapen er slechts in en zijn voor hun voedsel afhankelijk van het open veld. Tussen deze dieren bevinden zich ook de grotere zoogdieren zoals vossen, dassen en reekn. Alle genoemde dieren zijn in de tentoonstelling te zien en soms zelfs te voelen. Verder is er aandacht voor de diverse boomsoorten en paddenstoelen die aan de rand van het bos kunnen groeien.

Doelgroep
De tentoonstelling is bedoeld voor alle leeftijdscategoriekn. Voor de echte leergierigen onder de bezoekers eindigt de tentoonstelling in een soort examen. Op een electrobord en aan de wanden van de expositieruimte kan de opgedane kennis getoetst worden.

Openingstijden
De expositieruimte van het Natuur en Milieucentrum Ter Kleef is gelegen in de Stadskweektuin aan de Kleverlaan 9 te Haarlem. De ruimte is op werkdagen geopend van 13.00 tot 16.30 uur en op zondag van 14.00 tot 16.00 uur. Op feestdagen is hij gesloten. Scholen en andere groepen zijn in de ochtenduren op afspraak welkom. Nadere informatie: 023 - 511 47 17.


^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^