------ Persbericht -------

Politie Noord- en Oost-Gelderland

District Achterhoek Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

Persberichten van 24 januari 2003

Winterswijk Onder invloed achter het stuur

Een 47-jarige vrouw uit Oberhausen kreeg op 23 januari een proces verbaal voor het besturen van een auto met alcohol op. Zij blies 1010 ug/l (2,3 promille) en haar rijbewijs werd ingenomen. Zij reed rond 20.45 uur over de Rondweg Zuid.

Doetinchem - Alcoholcontrole

Bij een alcoholcontrole in de nacht van 23 op 24 januari werden aan de Keppelseweg twee personen aangehouden. Een 40-jarige man uit Eerbeek blies 375 ug/l. Hij bleek al zes keer eerder aangehouden te zijn voor rijden onder invloed. Een 54-jarige vrouw uit Doetinchem blies 505 ug/l. Beiden krijgen een proces verbaal. Op de Varkensweide werd een 41-jarige vrouw aangehouden. Zij blies 465 ug/l. Ook zij krijgt een proces verbaal.

Ulft - Oplichting

De politie heeft op 23 januari een 36-jarige man aangehouden op verdenking van oplichting. Hij zou op die dag om 16.45 uur met een geprepareerde fles hebben gefraudeerd bij de flessenautomaat van een supermarkt aan de Middelgraaf. De man werd door winkelpersonel betrapt, maar wist te ontkomen. Bij de vlucht verloor hij zijn autosleutels. De betreffende auto stond vlakbij de supermarkt en was door de politie snel opgespoord. Aan de hand van het kenteken werd de bestuurder achterhaald. Vervolgens werd deze aangehouden in zijn woning.

Ulft - Autodiefstal

In de nacht van 23 op 24 januari werd een groene Toyota Carina gestolen vanaf de Akkerstraat. De personenauto heeft het kenteken FJ-JD-08.

Winterswijk - Verkeersongeval

Op de Misterweg tussen Winterswijk en Aalten zijn een bestelbusje en een vrachtwagen met elkaar in botsing gekomen. De bestuurder van het busje raakte bekneld en moest door de brandweer worden bevrijd. Het ongeval gebeurde op 24 januari rond 10.00 uur. Nadere informatie is op dit moment helaas niet bekend.

Einde berichten.

Voor informatie:

Andrea Jansen, voorlichting politie Achterhoek, telefoon (0314) 69 40 50