Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 24-01-2003 2e persbericht 24 januari 2003

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verkeerscontrole
Op de Lievendaalseweg zijn vrijdag tussen 13.00 en 14.30 uur 11 bekeuringen uitgedeeld. Twee voor het niet dragen van de autogordel en negen voor het inrijden van een éénrichtingsweg.

Helmond: Verdachten van openlijke geweldpleging aangehouden Na een onderzoek heeft de Helmondse politie woensdag en donderdag vijf verdachten aangehouden in verband met een openlijke geweldpleging, die dinsdagavond rond 21.45 uur op de Weg naar Bakel plaatsvond. Een 30-jarige man uit Helmond werd toen door een groep jongeren geschopt en geslagen (zie persbericht 1 van woensdag 22 januari 2003). De 20-jarige inwoner van Aarle Rixtel, die dinsdagavond aangehouden werd, is na verhoor naar huis gestuurd. Uit onderzoek bleek dat hij niet betrokken was bij het incident. Vervolgens zijn woensdag rond 16.30 uur op het Hof Bruheze een 19-jarige en een 17-jarige Helmonder aangehouden. Zij zijn vrijdag voorgeleid voor de rechter-commissaris. De 19-jarige verdachte is in bewaring gesteld. De 17-jarige verdachte is naar huis gestuurd. Donderdagavond zijn op het politiebureau aan de Kasteel-Traverse een 16-jarig meisje en een 20-jarige jongen uit Aarle Rixtel en een 18-jarige jongen uit Helmond aangehouden. Zij hebben zich zelf gemeld op het politiebureau en zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Helmond: Oorzaak woningbrand is kortsluiting
De brand die op 16 januari in een woning aan de Veluwehof woedde is veroorzaakt door kortsluiting in de meterkast. Dat heeft nader onderzoek uitgewezen. Bij de brand raakte het echtpaar dat daar woonde gewond. Zij werden naar ziekenhuizen in Beverwijk en Groningen gebracht.

Best: Auto gestolen
Vanaf de Maas is tussen donderdag 19.00 uur en vrijdag 00.30 uur een blauwe Suzuki Alto met het kenteken TY-85-JH.

Best: Drank en snoep gestolen
In een verenigingsgebouw aan de Prinses Irenelaan is in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. Uit het pand werden 15 kratten bier, een krat frisdrank en snoepgoed weggenomen. De dader kwam binnen door aan de zijkant van het pand een raam te vernielen.

Deurne: Verkeerscontrole
Op de Hogeweg, de Stationsstraat en op de Oude Liesselseweg is vrijdagochtend tussen 8.30 en 10.30 uur een verkeerscontrole gehouden. Twee personen werden bekeurd voor het niet bij zich hebben van het rijbewijs, één voor het rijden door rood bij een spoorwegovergang, één voor het niet bij zich hebben van het bromfietscertificaat en twee voor het niet dragen van de autogordel.

Leende: Auto gestolen
Vanaf de Irislaan is tussen dinsdag 17.00 uur en vrijdag 9.45 uur een zwarte Mercedes Benz met het kenteken HS-BG-73 gestolen.

Mierlo: Verkeerscontrole
Op de Dorpsstraat is vrijdag een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden vier personen bekeurd. Twee voor het niet dragen van de autogordel, één voor het niet dragen van een helm en één voor het parkeren op een laad- en losplaats.

Someren: Verkeerscontrole
Op de Witvrouwenbergweg is vrijdag tussen 13.30 en 15.00 uur een verkeerscontrole gehouden. Acht personen kregen een bekeuring. Zeven voor het niet dragen van de autogordel en één voor een verlopen APK.

Valkenswaard: Dubbel zo hard als toegestaan
Op de Dommelseweg is vrijdag tussen 10.35 en 13.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Hierbij werden 1.669 voertuigen gecontroleerd. 111 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 105 km/u.

Veldhoven: Inbraak in school
In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een school aan de Van Aelstlaan. Er is een ruit ingegooid. Uit de school zijn twee videorecorders en drie computers gestolen.

Veldhoven: Woninginbraak
Bij een inbraak in een woning aan de Poeierhei is in de nacht van donderdag op vrijdag geld weggenomen. Er is ongeveer 350,= weggenomen. De portemonnees waarin het geld had gezeten bleven achter. De achterdeur is opengemaakt.