Persberichten - 24/01/2003

Carestel - Arbeidsovereenkomsten beëindigd conform de sociale wetgeving

Het beëindigen van de arbeidsovereenkomst van 9 werknemers verspreid over diverse vestigingen van Carestel Motorway Services was deze morgen de aanleiding voor een korte actie van vakbonden ACV en ABVV voor het hoofdkantoor van de Carestel groep te Erpe-Mere.

Na rijp beraad besliste de directie van Carestel Motorway Services NV eind vorig jaar de arbeidsovereenkomst van 9 werknemers te beëindigen. Deze werknemers waren tewerkgesteld in de vestigingen te Groot-Bijgaarden, Drongen, Wetteren, Jabbeke en Froyennes. De basis voor hun ontslag is een evaluatie van de werking van de diverse Carestel vestigingen, waaruit bleek dat de veelvuldige afwezigheid van
1 of meerdere medewerkers de continuïteit van de bedrijfsactiviteit in het gedrang bracht en bovendien een onverwachte en extra belasting betekende voor de andere medewerkers.

De beslissing van de directie in elk van de 9 dossiers is weloverwogen en gebaseerd op objectieve criteria. De directie benadrukt dat de geldende sociale wetgeving werd gerespecteerd.

Naar aanleiding van bovengaande ontslagen werd vandaag actie gevoerd door een een aantal vakbondsafgevaardigden van ABVV en ACV voor het hoofdkantoor van Carestel NV, te Erpe-Mere. Onderhandelingen tussen de directie van Carestel Motorway Services NV en een delegatie van de vakbonden werden positief afgesloten en hebben de weg vrijgemaakt voor nieuwe besprekingen. De actie, die rond 11.30h werd afgeblazen, had geen invloed op de normale activiteiten in de vestigingen van de Carestel groep, waar de dienstverlening gegarandeerd bleef.

Carestel N.V., is een beursgenoteerde catering & hospitality groep die steunt op 4 pijlers: commerciële catering die instaat voor motorways, airport en event catering, de afdeling van de residenties die zich toespitst op het verlenen van catering- en hoteldiensten aan seniories en serviceflats, de hotelafdeling die instaat voor het management van diverse hotels in de Benelux en tenslotte de business unit Hot Cuisine N.V. die koelvers vacuümbereide maaltijdcomponenten ontwikkelt en produceert. Sinds augustus 2002 maken ook Lunch Garden NV en CrockIn NV deel uit van de Carestel groep. Carestel N.V. boekte op het einde van 2001 een omzet van 231,9 mio en stelt zon 4.600 mensen tewerk (inclusief Lunch Garden en CrockIn).

Bron: Carestel
Provider: Euronext Brussels