Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 24-01-2003 3e persbericht 24 januari 2003

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachte van diefstal geld aangehouden In een horecagelegenheid op de Markt is vrijdag rond 18.00 uur een 30-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden. Zij wordt verdacht van het wegnemen van geld uit de jas van een personeelslid. De verdachte vrouw was ook werkzaam in de horecagelegenheid. Zij is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Hennepkwekerij ontdekt na wateroverlast Na een melding van wateroverlast vanuit een woning aan de Callenburgh stelde de politie vrijdagmiddag een onderzoek in. In de woning bleek een hennepkwekerij met ruim 400 planten aanwezig te zijn. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Een 36-jarige bewoner van het pand is aangehouden en voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Inbraken in bergingen en fietsenstalling Uit een fietsenstalling van een flatgebouw aan de Ameidewal is in de nacht van donderdag op vrijdag een fiets weggenomen. Het is vooralsnog onbekend hoe de dader in de fietsenstalling is gekomen. Ook werd in twee bergingen van een flatgebouw aan de Wolfstraat in dezelfde nacht ingebroken. Van één berging werd de deur opengebroken, maar er werden geen goederen weggenomen. Uit de andere berging werd een cirkelzaag gestolen. Ook hier werd de toegangsdeur opengebroken om binnen te komen.

Best: Ijzeren kettingen gestolen
Uit een zeecontainer op een bedrijfsterrein aan Rijn zijn tussen woensdag 17.00 uur en vrijdag 11.00 uur een groot aantal ijzeren kettingen gestolen. De kettingen hebben een waarde van ongeveer 1.500 Euro. De container werd opengebroken om bij de spullen te komen.

Gemert: Portemonnee gerold
In een winkel aan de Vroonhof is vrijdag tussen 14.15 en 14.30 uur een 52-jarige vrouw uit Gemert het slachtoffer van een zakkenroller geworden. De vrouw had haar portemonnee in haar jaszak zitten en merkte plotseling dat deze was weggenomen. In de portemonnee zaten een aantal pasjes en ongeveer 350 Euro.

Heeze: Snelheidscontrole
Op de Muggenberg is vrijdag tussen 14.00 en 15.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Hierbij werden 73 voertuigen gecontroleerd. Negen bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 81 km/u.

Heeze: Autogordelcontrole
Op de Ambachten is vrijdag tussen 13.15 en 13.30 uur een autogordelcontrole gehouden. In totaal werden negen voertuigen gecontroleerd. Twee personen kregen een bekeuring voor het niet dragen van de gordel. Ook op de St. Willibrorduslaan en op de Dirk Heziuslaan werden vrijdag tussen 15.30 en 15.45 uur acht voertuigen gecontroleerd op het dragen van de autogordel. Hier kregen eveneens twee personen een bekeuring.

Mierlo: Autogordelcontrole
Op de Geldropseweg is vrijdag een autogordelcontrole gehouden. Vijf personen kregen een bekeuring voor het niet dragen van de gordel.

Nuenen: Autogordelcontrole
Op de Europalaan is vrijdag een autogordelcontrole gehouden. Negen personen kregen een bekeuring omdat ze de gordel niet om hadden.

Oirschot: Bromfietser rijdt door na aanrijding fietser Op de Bestseweg is vrijdag rond 14.45 uur een 12-jarige fietser uit Oirschot in botsing gekomen met een bromfietser. De bromfietser haalde de fietser in en raakte hem met zijn schouder, waarop het slachtoffer is gevallen. De fietser liep een aantal schaafwonden en kneuzingen op. De bromfietser is na het ongeluk doorgereden. De politie onderzoekt de zaak.

Sterksel: Autogordelcontrole
Op de Valentijn zijn vrijdag tussen 8.30 en 8.45 uur acht voertuigen gecontroleerd op het dragen van de autogordel. Drie personen werden bekeurd.

Veldhoven: Verkeerscontroles
Op de Sondervick en op de Julianastraat zijn vrijdag tussen 14.30 en 16.15 uur verkeerscontroles gehouden. In totaal werden op beide locaties dertien bekeuringen uitgedeeld. Vijf voor een te hoge constructiesnelheid van de bromfiets, twee voor het niet dragen van de autogordel, drie voor rijden over de busbaan en nog eens drie voor het niet dragen van een helm.