Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 24-01-2003
Persberichten vrijdagmiddag 24 januari 2003 Ernest Zinsmeyer 06 22662875

Piket en persvoorlichting tot maandagochtend

Bromfietser gewond bij ongeval
HOLSLOOT Vrijdagochtend rond 10.00 uur is een 17-jarige jongen uit Coevorden gewond geraakt bij een verkeersongeval. Hij reed met zijn bromfiets over de Ermerstraat. Uit tegengestelde richting naderde een 33-jarige vrouw uit Holsloot in haar auto. Zij sloeg op de kruising met de Vledderseweg linksaf, terwijl de bromfietser rechtdoor wilde. De jongen botste op de voorzijde van de auto, kwam op de voorruit en bleef daarna op straat liggen. Hij is met nog onbekend letsel naar het Scheperziekenhuis gebracht.

Vrachtauto op A28 gekanteld
DE WIJK Vrijdag rond de middag kantelde op de A28 nabij De Wijk een aanhanger met kippen, nadat de 31-jarige chauffeur uit Apeldoorn met de combinatie in de rechterberm was geraakt. De man reed met een vrachtauto met aanhanger over de A28 richting Zwolle. Kennelijk doordat hij niet op de weg lette raakte hij in de rechterberm. Hij stuurde de combinatie de snelweg weer op, waarbij de aanhanger kantelde en van de vrachtauto schoot. De vrachtauto bleef op zijn wielen staan; de chauffeur bleef ongedeerd. De linkerrijbaan van de A28 ter hoogte van De Wijk is enkele uren afgesloten geweest. Rond halfdrie kwam het verkeer weer op gang.

Verkeerscontrole
HOOGEVEEN Vrijdagochtend is op de Edisonstraat een controle gehouden op vrachtvervoer en personenautos. Elf bestuurders zijn bekeurd omdat ze geen gordel droegen. Een vrachtauto bleek ruim 20 procent te zwaar beladen te zijn.

Inbraak winkel
KLAZIENAVEEN Donderdagnacht is ingebroken in een winkel aan de Venus. De dader kwam binnen door een deur open te breken. Uit de winkel is geld gestolen.

Treinreiziger aangehouden na bedreiging
ASSEN Vrijdag tegen 11.30 uur is een 20-jarige man uit Dordrecht op het NS-station uit de trein geplukt nadat hij in de trein een 58-jarige conducteur had bedreigd. De man reisde zonder geldig kaartje en in de woordenwisseling die volgde dreigde hij de conducteur in elkaar te slaan. Bij het station is hij aangehouden, en na verhoor kreeg hij een snelrechtdagvaarding ter zake bedreiging mee.