Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam



Tentoonstelling OLVG

In de nieuwe Onze Lieve Vrouwe Kapel van het OLVG is van di. 21 tot en met za. 25 januari een bijzondere tentoonstelling te zien. Zes beeldend kunstenaars, die ook verpleegkundige zijn (geweest) in het OLVG, hebben in opdracht een speciaal kunstwerk gemaakt.
---

Creativiteit in kunst en verpleegkunde

De kunstwerken horen bij het afstudeerproject van kandidaat-verpleegkundige Berri Sciarone. Dit project vergelijkt creativiteit in de beeldende kunst met creativiteit in het vak van verpleegkundige. Het thema is te zien in de kunstwerken van Elia van Genabeek, Ed aan de Wiel, Thijs van Gils, Jürgen Thomas, Marjolein Köning, Mar Hustinx. Dat zijn schilderijen, een driedimensionaal object, linoleumdruk en fotografisch beeldmateriaal. De tentoonstelling is (alleen overdag) voor iedereen toegankelijk. Wees er snel bij, want de kunstwerken zijn maar 5 dagen te zien. Het is meteen een mooie gelegenheid om de prachtige kapel te bewonderen!

Plaats en tijd

Plaats: Onze Lieve Vrouwe Kapel.
Toegang: Loopt u de kapel binnen via de hoofdingang van het OLVG, in de grote Lichtstraat links, dan weer links (bordjes volgen). Data: van maandag 21 tot en met zaterdag 25 januari. Tijden: tussen 9 en 17 uur.
Houdt u er wel rekening mee dat de kapel in gebruik is als stiltecentrum?

(c) Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer - 13 januari 2003