Amsterdam Record Convention

Bondgirl & TV Babes signeren in de RAI

Caroline Munro, Chantal Janzen & Liesbeth Kamerling

AMSTERDAM, 20030117 --
Popmuziek en film: de twee succesvolle ingrediënten van de Platen, Cd, Film & Science Fiction Beurs in de RAI in Amsterdam op zaterdag 25 januari. Qua popmuziek zijn er platen en cd's te vinden van alle bands en artiesten in elk genre, vanaf de jaren '50 tot gisteren. Zo'n tweehonderd standhouders uit vijftien verschillende landen staan borg voor een reusachtig aanbod van honderdduizenden cd's, elpees en singles.


Traditiegetrouw is er op deze Beurs in het voorjaar een grote rol weggelegd voor film. Deze keer staan drie films in het spotlicht: het tweede deel van de Tolkientrilogie 'the Two Towers'. Op de beurs is een grote Tolkienexpositie ingericht. In het kader van de nieuwe Bondfilm 'Die Another Day' en de nieuwe Nederlandse speelfilm 'Science Fiction' zijn Bondgirl Caroline Munro, actrice Liesbeth Kamerling en zangeres Chantal Janzen aanwezig voor signeersessies. Ook present is Starwars actrice Ailsa Berk. Bezoekers kunnen van hen een foto met handtekening krijgen, ze in levende lijve ontmoeten of een praatje met ze maken.

De Engelse Caroline Munro won op 16-jarige leeftijd een modellenwedstrijd georganiseerd door David Bailey en maakte vrij snel de overstap van model naar actrice. Haar bekendste rol is die van Naomi in de Bond film 'The Spy Who Loved Me', waarin ze de rol speelt van de doortrapte helicopterpilote. Later werd ze erg populair door haar rollen in horrorfilms met Christopher Lee en Peter Cushings en optredens in videoclips van onder meer Adam Ant en Meat Loaf.

Liesbeth Kamerling, speelt een belangrijke bijrol in de nieuwe familiefilm 'Science Fiction' over een 10-jarig jongetje, die vermoedt dat zijn door werk geobsedeerde ouders buitenaardse wezens zijn. Liesbeth speelt zijn oppas, Wendy van Dijk zijn moeder. Liesbeth werd heel populair dankzij haar rol van Daantje Mus in Goede Tijden Slechte Tijden. 'Science Fiction' is haar filmdebuut. De titelsong van deze film 'Achter de Sterren' wordt gezongen door Chantal Janzen. Het door Sander de Buisonjé geschreven lied kwam vorige maand hoog binnen in de Boxclipchart.

Onverminderd populair blijven de Star Wars films. Ailsa Berk speelde in 'Return of the Jedi'
de rol van Amanaman. Voor Starwar- fans is een ontmoeting met haar een buitenkansje, het afgelopen jaar was zij slechts twee keer beschikbaar voor signeersessies.

Heel Nederland was vorig jaar in de ban van de 'Fellowship of the Ring', het eerste deel van de verfilming van Tolkiens boeken. Ook het tweede deel van de film is weer net zo'n succes. In het kielzog van film gaat de aandacht ook uit naar de oorspronkelijke boeken, DVD's, video's, poppen van Gandalf, Frodo en Aragorn, posters, kalenders, spelletjes, door Tolkien geïnspireerde muziek en kunstwerken, tijdschriften, filmboeken en nog veel meer. De tentoonstelling in de RAI is ingericht door de grootste specialist op dit gebied in Nederland, de Tolkienwinkel uit Leiden.

Voor de liefhebbers en verzamelaars van popmuziek blijft er uiteraard ook genoeg te vinden. Van pop, rock 'n roll, beat, metal en punk tot country, reggae, soul, zowel op de plaat als op cd. Er is ook een grote afdeling met house, dance en hiphop, vooral op maxisingle en elpee. De Platen & CD, Film & Science fiction Beurs in de RAI in Amsterdam is op zaterdag 25 januari geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang bedraagt ¤ 6,- (CJP/Pas 65 ¤ 5,-). Voor meer informatie kunt u overdag bellen met de organisator ARC, telefoon 0229 213891 of kijk op internet: www.mmmarc.com