Gemeente Helmond


Centrale groencontainers bij flats worden verwijderd

24 januari 2003

De centrale containers voor het gft-afval, die bij veel flats in Helmond aan de straat staan, worden de komende periode allemaal door de gemeente weggehaald.

De redenen daarvoor zijn, dat de inhoud van de containers vaak is vervuild, waardoor deze niet meer kan worden verwerkt tot compost, maar moet worden verbrand. Het verbranden van afval brengt hoge kosten met zich mee. Daarnaast komen bij de gemeente regelmatig klachten binnen over stankoverlast die wordt veroorzaakt door deze centrale gft-afvalcontainers.

De mensen die in een flat wonen en die tot nu toe gebruik hebben gemaakt van zo'n centrale gft-afvalcontainer, hoeven hun gft-afval voortaan niet meer te scheiden van het restafval.

Het gft-afval kunnen ze, net als het restafval, verzamelen in vuilniszakken. De gemeentelijke reinigingsdienst haalt deze één keer in de twee weken op.

Het groene emmertje dat de flatbewoners gebruiken voor het inzamelen van hun gft-afval, mogen ze houden. Flatbewoners die hun afval willen blijven scheiden, kunnen bij de gemeente een normale gft-afvalcontainer aanvragen. Ze moeten deze dan wel in een berging kwijt kunnen.

De gemeente verwacht in het begin van het voorjaar alle centrale gft-afvalcontainers te hebben verwijderd.

---