Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 25-01-2003 Regiopolitie Limburg Zuid (JvK)
persberichten regionaal

DISTRICT SITTARD

Beek, lang gezochte straatrover meldt zich bij politie.

De straatrover die al vanaf oktober 2002 in Beek en Geleen actief is, is aangehouden. De man, een 32-jarige aan drugs verslaafde inwoner van Beek, meldde zich vrijdagmiddag uit eigener beweging bij de politie in Beek, kort nadat hij op de Markt in die plaats een vrouw van haar handtas had beroofd. De vrouw liep daarbij twee gebroken vingers op. De dader werd wel nog achtervolgd door getuigen maar wist toch per fiets te ontkomen.
De aangehouden man verklaarde tevens verantwoordelijk te zijn voor twee recent gepleegde straatroven in respectievelijk Beek en Geleen en tevens dat hij de dader was van de reeks tasjesroven (12) waarover in de TV-uitzending De Gouden Tip van L1 op 7 januari 03 werd bericht. De verdachte is in verzekering gesteld.

Buchten, autodieven betrapt.
Een getuige hoorde zaterdagmorgen omstreeks 03.00 uur vreemde geluiden op straat en vetrouwde dat niet. Toen hij ging kijken zag hij twee mannen die bezig waren met het openbreken van een geparkeerde auto. Hij waarschuwde vervolgens de politie die korte tijd later het tweetal nog bij de auto aantrof. Beiden renden weg. Een van hen wist te ontkomen. De andere man, een 21-jarige inwoner van Schimmert, werd na een korte achtervolging aangehouden. Hij werd ingesloten. Een onderzoek naar de andere man wordt ingesteld door de recherche.

DISTRICT MAASTRICHT

Maastricht, vrouw beledigt agenten.

Een 24-jarige inwoonster van Maastricht werd zaterdag omstreeks 02.00 uur aangehouden op de Markt omdat ze twee politieagenten beledigde omdat deze haar broer bekeurden voor wildplassen. In woord en gebaar maakte ze de agenten duidelijk dat ze het met het politieoptreden niet eens was. Daarbij gebruikte ze enkele beledigende opmerkingen. De vrouw werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Maastricht, inbraak.
Vrijdagavond ontdekte de bewoner van een huis aan de Schovenlaan toen hij thuis kwam, dat er was ingebroken. De voordeur was geforceerd en het huis bleek te zijn doorzocht. Uit een slaapkamer verdween een juwelenkistje met inhoud. Door de dader werd ook een paar Nike-sportschoenen meegenomen.

Maastricht, vechtersbazen aangehouden.
De politie van Maastricht heeft zaterdagmorgen omstreeks 05.00 uur op de Kesselskade vier jongeren aangehouden wegens baldadig gedrag. Het viertal vocht onderling een meningsverschil uit op straat, temidden van een grote groep uitgaanspubliek. De vier, in de leeftijd van 17 tot 24 jaar en afkomstig uit respectievelijk Vianen, Sittard en Maastricht, werden door de politie afgevoerd naar het politiebureau waarna de rust op straat terugkeerde. De vier zijn later in de nacht met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

DISTRICT KERKRADE

Landgraaf, vuurwerkbom vernielt personenauto.

Een zware vuurwerkbom heeft zaterdagmorgen omstreeks 02.15 uur een op de Marijkestraat in Landgraaf geparkeerde personenauto zwaar beschadigd. Van zeven woningen werden een of meerdere ruiten vernield ten gevolge van de vrijkomende druk.
Buurtbewoners werden opgeschrikt door een harde knal. Meteen daarna hoorden zij een auto met gierende banden wegrijden. De auto die werd getroffen is van een van de bewoners van genoemde straat. Over het motief van de aanslag op het voertuig is nog niets bekend. De recherche stelt een nader onderzoek in.

DISTRICT HEERLEN.

Brunssum, inbraak.

In de loop van vrijdagavond werd ingebroken in een woning aan de Klingbemden in Brunssum. De keukendeur aan de achterzijde van de woning bleek te zijn geforceerd. De hele woning werd doorzocht. Voor zover was na te gaan werden enkele juwelen en een onbekend geldbedrag ontvreemd.

Ook werd vrijdagavond ingebroken in een woning aan de Prinses Irenestraat in Brunssum. Met grof geweld werd de achterdeur geforceerd en vervolgens een afgesloten glazen binnendeur ingegooid. De hele woning werd overhoop gehaald zodat nog niet kon worden vastgesteld wat er werd gestolen.