Politie Rotterdam-Rijnmond

Uitgave zaterdag 25 januari 2003

* PROSTITUTIE-ACTIE KEILEWEG
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het Wijkteam Spangen-Mathenesse (district Rotterdam-West) hield vrijdagavond tussen zeven en elf uur een prostitutieactie op de Keileweg. Acht prostituees werden daarbij aangehouden voor het tippelen buiten de zone (6) en voor het 'afwerken' van klanten buiten de prostitutiezone (2). Tevens werden vijf verblijfsontzeggingen uitgereikt en gingen twee wildplassers op de bon.


* BROMFIETSCONTROLES SPANGEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het Wijkteam Spangen-Mathenesse (district Rotterdam-West) hield vrijdagmiddag op de Mathenesserdijk en Mathenesserlaan bromfietscontroles, waarbij het doel van de actie was het bestrijden van de overlast door bromfietsberijders en het controleren en registreren van bestuurders en passagiers in verband met veel gepleegde berovingen door bromscooterberijders en passagiers. In totaal werden enkele tientallen berijders en passagiers gecontroleerd, waarbij dertig bekeuringen werden uitgeschreven voor onder meer teveel vermogen, geen helm op, verkeerde plaat en geen verzekering.


* MAN MET VUURWAPEN EN VERDOVENDE MIDDELEN AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-West hield zaterdagmorgen vroeg in de Vierhavensstraat een 38-jarige Rotterdammer aan, nadat via Cameratoezicht was gezien dat de man verdovende middelen wilde gaan gebruiken. Tijdens de fouillering bleek de Rotterdammer in het bezit van een vuurwapen met bijbehorende munitie en enkele bolletjes cocaïne. Tevens stond de man nog gesignaleerd voor het betalen van een boete van bijna tweehonderd euro. De Rotterdammer werd ingesloten.


* VROUW GEWOND TIJDENS BEROVING
ROTTERDAM - Zaterdagmorgen rond half twee werd een op de Binnenrotte lopende 22-jarige Rotterdamse, op weg naar huis, plotseling van achteren beetgepakt door een onbekende man. Het slachtoffer werd daarbij geslagen en in haar hand gebeten en vervolgens beroofd van haar handtelefoon. Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum bracht het slachtoffer voor behandeling aan haar hoofdletsel en bijtwond in haar hand naar het Erasmus Medisch Centrum.


* STEEKPARTIJ
ROTTERDAM - Zaterdagmorgen rond half vier werd in een horecagelegenheid op het Weena-Zuid een 23-jarige Rotterdammer tijdens een onenigheid met een mes in zijn buik gestoken. Het slachtoffer werd op straat aangetroffen en door GGD-personeel naar het Erasmus Medisch Centrum vervoerd. Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum stelde vervolgens in de horecagelegenheid, waar zo'n 150 bezoekers een feest hielden, een onderzoek in. Daarbij werd wel het bij de steekpartij gebruikte mes aangetroffen, maar geen verdachte.


* DRUGSRUNNER TIJDENS INBRAAK OVERLOPEN EN KORTE TIJD LATER

AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Omdat er kennelijk vrijdagmiddag voor een 25-jarige Rotterdamse drugsrunner te weinig klanten op zijn werkterrein aan de Schieweg waren, trapte de man maar een voordeur van een portiekwoning in om er, samen met een nog voortvluchtige man, in te breken. Het tweetal werd echter overlopen door de bewoners en nam ijlings de benen. Aan de hand van hun signalement werden beiden even later op de Schiekade aangetroffen door politiepersoneel van het district De Noordhoek. De 25-jarige Rotterdammer kon daarbij worden aangehouden, terwijl de ander de benen nam en niet kon worden achterhaald. De 25-jarige Rotterdammer, een notoire drugsrunner, werd in verzekering gesteld.


* SCHOOLSCHORSING VOOR JEUGDIG TWEETAL NA AANZETTEN TOT DIEFSTAL VAN

ANDERE LEERLINGEN
ROTTERDAM - Twee jeugdige knapen (11 en 12 jaar) zullen binnenkort door de leiding van een school in het noordelijk stadsdeel voor enkele dagen worden geschorst als straf voor het feit dat zij tijdens en na schooltijd enkele medeleerlingen bedreigden en hen tot diefstallen aanzetten. Van het tweetal moesten de medeleerlingen bij winkels voornamelijk tandenborstels, zaklantaarns, batterijen en pennen stelen. Op de betrokken school werd vrijdagmiddag overleg gevoerd tussen de directie, enkele ouders van gedupeerde kinderen en de politie. De beide knapen werden vervolgens meegenomen naar een politiebureau. Daar werden zij gereprimandeerd, omdat de ouders van hun slachtoffertjes geen aangifte wensten te doen. Het tweetal werd vervolgens opgehaald door hun ouders, die van de schorsing door de school en het feit dat de Raad voor de Kinderbescherming over een en ander zal worden ingelicht, op de hoogte werden gesteld.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Project Verkeershandhaving) hield vrijdagmiddag en -avond radarsnelheidscontroles op de Vierhavensstraat, Abram van Rijckevorselweg en Stadionweg. Tussen twee en drie uur werd gecontroleerd in de Vierhavensstraat, waar van de 1610 passerende automobilisten 54 het niet zo nauw namen met de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 69 km/uur. Op de Abram van Rijckevorselweg werd tussen vijf en zes uur gecontroleerd. Hier overschreden 147 van de 990 voorbij de snelheidsradar rijdende automobilisten de maximum snelheid van 50 km/uur. Hoogste score bedroeg 109 km/uur. Tussen half negen en kwart over tien flitste de snelheidsradar op de Stadionweg 73 van de 768 passerende automobilisten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 88 km/uur in plaats van '50'.


* ALCOHOLCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het Wijkteam Bospolder-Tussendijken (district Rotterdam-West) hield vrijdagavond tussen zeven en negen uur een alcoholcontrole op de Schiedamseweg bij de Korfmakersstraat. In totaal moesten 320 automobilisten een blaastest afleggen, waarbij zes personen met een slok teveel op achter het stuur zaten. Vijf van hen kregen een geldelijke schikking aangeboden, terwijl van ''n automobilist het rijbewijs werd ingevorderd in verband met zijn overmatig drankgebruik.


* TRAMCONTROLES
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-West controleerde vrijdagmiddag, samen met RET-controleurs, op de Nieuwe Binnenweg de passagiers van zes trams. Van de in totaal 207 reizigers bleken er 42 niet in het bezit van een plaatsbewijs. Van de zwartrijders kregen er 34 een proces-verbaal, 6 een waarschuwining en moesten er twee een verhoofd tarief betalen. Tevens werden twee reizigers aangehouden wegens geknoei met hun abonnement.

Avonduitgave vrijdag 24 januari 2003

* VERKEERSCONTROLE ZWAAR VERVOER
ROTTERDAM - Politiepersoneel van de Verkeerspolitie hield vrijdagmorgen en -middag op het Groene Kruisplein een verkeerscontrole zwaar vervoer. In totaal werden 55 vrachtwagens gecontroleerd. Er werden 18 processen verbaal opgemaakt voor onder andere overbelading, Arbeidstijdenwet en technische gebreken. Een Italiaanse vrachtwagenchauffeur kreeg een boete van 550 euro en een rijverbod voor 9 uur in verband met veel te weinig rusttijd.


* VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid hield vrijdagmiddag in de Goereesestraat een verkeerscontrole. Tussen twee uur en half vijf werden in totaal 25 auto's gecontroleerd. Er werden 8 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel en een verlopen apk.


* OVERVAL OP SLIJTERIJ
SPIJKENISSE - Vrijdagmorgen omstreeks half elf vond een overval plaats op een slijterij aan de Zomerakker. Een onbekende man kwam de winkel binnen en sommeerde, onder bedreiging van een mes, een 50-jarige medewerkster uit Spijkenisse de kassa te openen. De verdachte deed vervolgens een greep in de kassa en vluchtte met de buit, zo'n 380 euro, in de richting van het metrostation. Politiemensen controleerden hierop, op de metrostations Heemraadlaan en Akkers een aantal metro's. Het onderzoek leverde vooralsnog geen resultaat op.

Tussen acht en één uur 's ochtends werden in totaal 210