Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-01-2003
Persberichten Eemland noord, 11.00 uur

Krakers ontkomen

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Vrijdagochtend rond 03.30 uur vond een ramkraak plaats bij een winkel aan de Kerkstraat. De verdachten konden echter ontkomen.

Naar aanleiding van een melding van een ramkraak ging de politie met diverse autos ter plaatse. Tijdens het aanrijden kreeg de politie de melding dat de daders waren weggereden. Alle uitvalswegen werden afgezet om zo alles te kunnen controleren wat uit de gemeente Bunschoten vertrok. Deze afzetting is door de politie circa 30 minuten volgehouden, maar was helaas zonder resultaat.
De voorpui werd geramd , waarna de daders naar binnen gingen en hun buit meenamen.

Hennepplantage ontmanteld

SOEST De politie heeft vrijdagmiddag rond 17.00 uur op het Saenredamplantsoen een hennepplantage ontmanteld.

Vrijdagmiddag kwam er een anonieme tip dat op het genoemde adres waarschijnlijk een hennepplantage zou worden geoogst. De politie is ter plaatse gegaan voor onderzoek en trof aldaar een compleet ingerichte hennepplantage aan. Een viertal verdachten uit Amersfoort in de leeftijd van 22 tot 39 jaar zijn aangehouden en overgebracht naar bureau Baarn, alwaar zij zijn voorgeleid en ingesloten voor verhoor. De aangetroffen hennepplantage, goederen en planten, zijn direct vernietigd.